Home Nederland Kamer neemt maatregelen tegen valse berichten uit naam Kamerleden

Kamer neemt maatregelen tegen valse berichten uit naam Kamerleden

Er is gebleken dat het mogelijk is om e-mailberichten te versturen uit naam van Kamerleden. Deze vorm van misbruik heet spoofing: de accounts van de Tweede Kamer zijn niet gehackt. De Tweede Kamer neemt dit probleem zeer serieus en neemt met spoed maatregelen om dergelijk misbruik te voorkomen.

De website Follow the Money (FTM) kwam maandagavond naar buiten met dit grote veiligheidsissue op basis van onderzoek. De journalisten van de site wisten uit naam van politici e-mails te sturen. Onder meer stuurden ze een mail uit naam van premier Mark Rutte, Halbe Zijlstra, Geert Wilders en Alexander Pechtold.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blokhuis kondigt grootschalige extra vaccinatie aan: Ruim half miljoen kinderen krijgen oproep

Volgend jaar worden zo’n 650.000 kinderen extra opgeroepen om zich te laten inenten tegen …