Home Nederland Aantal inklimmers derde kwartaal meer dan gehalveerd

Aantal inklimmers derde kwartaal meer dan gehalveerd

Het aantal inklimmers is in het 3e kwartaal van 2017 meer dan gehalveerd ten opzichte van het kwartaal daarvoor. In de periode van juli tot en met september heeft de Koninklijke Marechaussee 170 vreemdelingen aangetroffen die illegaal de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te maken. In de periode van april tot en met juni waren dit er nog 360. De sterke daling leidt tot de laagste kwartaalregistratie van het aantal inklimmers in twee jaar tijd.

Dit jaar hebben tot nu toe 750 vreemdelingen geprobeerd de oversteek te maken. Het merendeel (69 procent) heeft de Albanese nationaliteit, maar ook Afghanen, Vietnamezen en Irakezen wagen de oversteek. Ter vergelijking: vorig jaar stond de teller tot en met september op 850.

De inklimcijfers zijn onderdeel van de kerncijfers asiel en migratie die maandelijks worden gepubliceerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De cijfers met betrekking tot inklimmers worden ieder kwartaal gepubliceerd.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blokhuis kondigt grootschalige extra vaccinatie aan: Ruim half miljoen kinderen krijgen oproep

Volgend jaar worden zo’n 650.000 kinderen extra opgeroepen om zich te laten inenten tegen …