Home Nederland Minister-president Rutte bij informele EU-consultatie in Meseberg

Minister-president Rutte bij informele EU-consultatie in Meseberg

Mark RutteOp uitnodiging van Bondskanselier Merkel van Duitsland neemt minister-president Rutte op vrijdag 26 augustus 2016 deel aan een informele consultatie over de toekomst van Europa in Meseberg, het officiële gastenverblijf van de Duitse Bondsregering.

Minister-president Löfven van Zweden, minister-president Rasmussen van Denemarken, minister-president Sipilä van Finland en minister-president Rutte bespreken met de Duitse Bondskanselier de gevolgen van Brexit voor de Europese samenwerking. De informele consultatie vindt plaats ter voorbereiding van een groter EU-overleg op 16 september in Bratislava, waar de EU-lidstaten voor het eerst zonder het Verenigd Koninkrijk bijeen zullen komen om over de toekomstige samenwerking te spreken.

Voorafgaand aan de informele consultatie heeft minister-president Rutte een bilateraal gesprek met Bondskanselier Merkel.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Analize na ‘de Graafschap-SC Cambuur’, wi-j komt (altied) weer terug

Eindelijk…., afgelopen vrijdagavond was het weer zover; de eerste competitiewedstrij…