Home Nederland Minister-president Rutte bij informele EU-consultatie in Meseberg

Minister-president Rutte bij informele EU-consultatie in Meseberg

Mark RutteOp uitnodiging van Bondskanselier Merkel van Duitsland neemt minister-president Rutte op vrijdag 26 augustus 2016 deel aan een informele consultatie over de toekomst van Europa in Meseberg, het officiële gastenverblijf van de Duitse Bondsregering.

Minister-president Löfven van Zweden, minister-president Rasmussen van Denemarken, minister-president Sipilä van Finland en minister-president Rutte bespreken met de Duitse Bondskanselier de gevolgen van Brexit voor de Europese samenwerking. De informele consultatie vindt plaats ter voorbereiding van een groter EU-overleg op 16 september in Bratislava, waar de EU-lidstaten voor het eerst zonder het Verenigd Koninkrijk bijeen zullen komen om over de toekomstige samenwerking te spreken.

Voorafgaand aan de informele consultatie heeft minister-president Rutte een bilateraal gesprek met Bondskanselier Merkel.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …