Home Gelderland Uitreiziger jihad opnieuw aangehouden

Uitreiziger jihad opnieuw aangehouden

De politie heeft zondag in Doesburg een 22-jarige man aangehouden, die vorig jaar november ook al was aangehouden omdat hij van plan zou zijn naar Syrië te reizen om daar deel te nemen aan de gewelddadige jihad. De voorlopige hechtenis van de man was in februari door de rechtbank geschorst onder voorwaarden. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) ontving gisteren van de AIVD een ambtsbericht, waarin stond dat de verdachte niet op het adres verbleef dat door de rechtbank was bepaald.

De AIVD beschikte ook over informatie dat de man op korte termijn Nederland wil verlaten om zich in Syrië aan  te sluiten bij de jihad.

Laad meer Gelderland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Oost-Nederland – Drugshandel en witwassen: zeven aanhoudingen

In een groot internationaal onderzoek naar ondergronds bankieren en handel in cocaïne hebb…