Home Overijssel Twente Enschede MVV wint knap met 2-1 van Jong Twente

MVV wint knap met 2-1 van Jong Twente

Foto (c) Raymnond van Hoorn

Normaal gezien spelen de teams uit de Jupiler League hun wedstrijden op de vrijdagavonden maar dit geld niet voor tweede elftallen van de Eredivisie teams. Zij spelen op de maandagavond hun wedstrijden. Hierdoor moest MVV uit naar Jong FC Twente op maandagavond.

De ploeg uit Maastricht moest proberen te winnen om de aansluiting te krijgen want ze stonden voorlaatste met 3 punten uit 3 wedstrijden. Omdat het tweede elftal van FC Twente op maandagavond speelt verwachtte men bij MVV een aantal spelers die in het weekend niet voor het eerste team van Twente hadden gespeeld. Tot ieders verbazing bleek dit mee te vallen en deden aan Twentse zijde alleen Tim Hölscher mee in de basis en zat de jonge Shadrach Eghan, die al vaker bij het eerste zijn speelminuten heeft gemaakt, op de bank.

In een niet echt spannende eerste helft was het Twente dat de beste kansen op een doelpunten kregen maar dit resulteerde niet tot een doelpunt in de eerste 20 minuten van deze wedstrijd.Hierna was het MVV dat iets beter in de wedstrijd kwam en een overwicht begon te krijgen in een verdere matige wedstrijd.

Vlak voor de rust zou het dan toch MVV zijn dat de eerste goal zou maken nadat een aanval van de Maastrichtenaren in het doelgebied werd gestopt door een overtreding was het de van KRC Genk gehuurde speler Stef Peeters die er via een strafschop 0-1 zou maken voor de ploeg van trainer Ron Elsen.

Beide ploegen zochten de rust op met een 0-1 op het scorebord voor de ploeg uit Limburg. Na de rust was het FC Twente dat iets sterker aan de tweede helft begon en zich via Bilal Ould-Chikh die de plaaggeest voor MVV zou worden mocht hopen op de aansluitingstreffer. MVV hield knap stand tot een half uur voor tijd toen Twente op gelijke hoogte kwam via een rake kopbal van Derre Kwee uit een hoekschop op 1-1 kwam. Hierna golfde de wedstrijd iets op en neer maar werd het niet echt gevaarlijk meer voor beide goals.

Toch zou het MVV zijn dat met de volle drie punten uit Enschede weg kwam doordat de ingevallen Mark Veldmate 10 minuten voor tijd de 1-2 maakte. Dit betekende voor MVV een goede generale voor de volgende wedstrijd in de competitie waarin de ploeg uit moet naar het gedegradeerde Roda JC moet en men dus kan spreken van een echte ‘derby’.