Home Limburg Heuvelland Maastricht MVV Maastricht verslaat Sparta Rotterdam en doet weer mee

MVV Maastricht verslaat Sparta Rotterdam en doet weer mee

Malcolm Esajas (foto Unique Photo)

In het Kasteel speelde vanavond de koploper in de Jupiler League thuis tegen de herfst kampioen, MVV Maastricht. De ploeg van Michel Vonk, ex speler van MVV, wilde MVV Maastricht definitief van zich af schudden alwaar trainer Rene Trost met een aanvallende instelling afreisde naar Rotterdam voor het behouden van aansluiting bij de titel kandidaten.

9.000 toeschouwers zagen onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem twee aftastende teams starten aan de eerste helft waarin MVV al vroeg het veld overwicht nam. Waar MVV vaker met meerdere spelers voor het doel van doelman Nico Pellatz verscheen was het Calabro van Sparta die een paar kleine kansen kreeg.

Na 20 minuten spelen zette de ploeg van Michel Vonk meer druk naar voren. Toch was het Tom van Hyfte die via Henk Dijkhuizen van Sparta MVV Maastricht op voorsprong wist te brengen.

MVV Maastricht speelde de laatste fase in de wedstrijd wederom sterk maar ontsnapte in de laatste seconde toch nog aan de aansluitingstreffer. Waar eerst Bryan Smeets de bal blokte was het Marc Veldmate, die de bal van de lijn wist te houden zodat met een 0-1 voorsprong Rene Trost de kleedkamers kon opzoeken. Het Maastrichtse publiek had ook de overmacht in het uitverkochte stadion.

De tweede helft was het Sparta Rotterdam die de kleedkamers goed uitkwamen. Ze speelde in het Kasteel op de helft van MVV. Enkel 2 kansen van Nathan Rutjes en Koen Daerden wisten de Maastrichtenaren te creëren. De twaalfde man en Rene Trost bleven achter hun team staan. In de slotfase was het Calabro die hoog over schoot en voor hands appelleerde maar Tom van Sichem oordeelde anders. MVV moest verdedigen in de tweede helft. Toch was het Sven Braken, de speler die inviel voor Marc Veldmate en Malcolm Esajas die een doelpunt afgekeurd zagen zien krijgen wegens buitenspel. Het waren een spannende 5 minuten extra speeltijd maar MVV Maastricht doet weer mee voor het kampioenschap. MVV Maastricht doet weer volop mee voor de titel tot vreugde van de vele MVV fans die meereisde.