Home Limburg Heerlen Voor een schone leefomgeving!

Voor een schone leefomgeving!

Tien basisscholen in Heerlen en Hoensbroek doen mee aan een schoonmaak-estafette tegen zwerfvuil, van 4 t/m 15 maart. Tien basisscholen in Heerlen en Hoensbroek sluiten aan op de landelijke opschoondag (12 maart ) met een schoonmaak-estafette. Op maandag 4 maart gaat de schoonmaak-estafette van start op basisschool ‘De Regenboog’ in Hoensbroek. Onder begeleiding van hun leerkracht ruimen diverse groepen het zwerfafval op in de omgeving van hun school. De estafette duurt tot en met vrijdag 15 maart 2013.

Opening

Wethouder Fred Gillissen en kinderwethouder Karim Darwish openen de estafette symbolisch met de overhandiging van een zogenaamde ‘Gouden Grijper’ aan de startende klas van basisschool de Regenboog. Deze speciale grijper krijgt de rol van ‘estafettestokje’ dat weer overgegeven wordt aan de volgende school. Beide wethouders zijn 100% voor deze actie: zwerfafval is vies en bovendien slecht voor het milieu.

Bewust worden van milieu

De schoonmaakestafette wordt georganiseerd door gemeente Heerlen in samenwerking met Stichting S en tien basisscholen in Heerlen en Hoensbroek. Voorafgaand aan de estafette geeft de Stichting S een les over zwerfvuil en een opruim-instructie. Op bijna alle scholen is de estafette onderdeel van een leerlijn waarmee leerlingen bewuster worden gemaakt van het belang van een schone leefomgeving.

Rol gemeente

De actie maakt voor de gemeente onderdeel uit van het Stedelijk Plan Schoonhouden 2012-2015. Dit plan streeft onder meer naar terugdringing van zwerfvuil in de openbare ruimte. De gemeente zorgt dan ook graag voor de hesjes en grijpers. Ook zorgen we er voor dat het verzamelde afval weer terecht komt op het milieupark.

Welke scholen zetten zich in?

De tien basisscholen die meedoen zijn: BS (basisschool) de Regenboog, BS de Vlieger, BS de Heyster, BS ’t Pannesjop, SBO de Griffel, BS de Windwijzer, BS de Piramide (locatie Rennemig), BS de Broederschool, BS de Tovercirkel (locatie Vullingsweg), BS de Voeëgelstang.

Laad meer Heerlen

Geef een reactie

Bekijk ook

Gleider Hernández benoemd tot hoogleraar Internationaal Publiekrecht

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft mr. G.I. (Gleider) Hernández per 1 …