Home Gelderland Achterhoek Ze wouwen weer (De Graafschap wint met 3-1 van VVV)

Ze wouwen weer (De Graafschap wint met 3-1 van VVV)

vreman1
“Ze wouwen weer”. Hoe Achterhoekser kun je die woorden van de trainer verklaren? Net als die tegel in de spelerstunnel met de tekst “D’ran”. Dat begrijpt alleen een Achterhoeker. En daarvan zaten er 6896 te genieten op de zonovergoten Vijverberg. Ze zagen een wedstrijd met een coach die zijn spelers bleef aanvuren, persoonlijk coachen en de wedstrijd “lezen”. Anders dan de technische staf van VVV die om de haverklap en bloc naar de 4e official vloog om aan te geven dat het arbitrale kwartet het weer eens verkeerd had gezien. Neem een voorbeeld aan Jan Vreeman. Die coacht zijn team en in het veld nemen de jongens dat over en coachen elkaar. Je ziet dat het in korte tijd een team is geworden.
De individuele kwaliteit was er al wel.
Zo passeerde Nathan Kabasele in de 6e minuut de keeper van VVV, legde de bal eerst stil, gaf daardoor die keeper de kans om terug te komen, maar had in die tijd de goede hoek gekozen en knalde koelbloedig raak. (1-0)
Diezelfde Kabasele speelde nog geen 10 minuten later eerst zijn tegenspeler helemaal dol, passeerde hem en knalde op goal. De keeper had geen schijn van kans. (2-0)
Daarna vond de typisch Afrikaanse spits het wel goed, kreeg allerlei “pijntjes” en vroeg om een wissel.
Het wisselbriefje lag al op de tafel en Brahim Darri had zich al voorbereid om in te vallen, maar Jan Vreeman liet hem toch staan en had dat goed gezien, want na een opgelegde kans van Dean Koolhof in de 33e minuut was het Kabasele in de 34e minuut met een schitterende kans op een hattrick. Wederom kwam hij oog in oog met de keeper van VVV, maar ditmaal was die hem te slim af en bleef de stand bij rust 2-0.
In het begin van de tweede helft was het VVV, dat probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ze werden daarbij volgens de technische staf van VVV wederom tegengezeten door de wedstrijdleiding. Ditmaal was het arbiter Wiedemeijer die weigerde om de bal op de stip te leggen. (Hier zat inderdaad wel een luchtje aan) Maar VVV bleef komen in een voor de Graafschap even mindere fase. Door een communicatiefout in de verdediging kon de invaller aan Venlose kant, Prince Rajcomar, dwars door de verdediging dwarrelen en de 2-1 aantekenen.
De Graafschap was weer wakker geschud en in de 78e minuut was het Vincent Vermeij die de bal op de middellijn onderschepte, hem zelf meenam naar het doelgebied, oog in oog met de keeper deze omspeelde en scoorde. (3-1)
Door onder andere deze actie werd hij uitgeroepen tot Man of the Match.
Dit tot verbazing van Nathan Kabasele, die inmiddels al gewisseld was voor Brahim Darri. Toen het trouwe publiek zijn naam scandeerde, ging Kabasele staan en applaudiseerde voor zichzelf en natuurlijk de trouwe aanhang.
Kortom, een heerlijk avondje Vijverberg en als dit zo doorgaat komen ook de blauw-witte twijfelaars wel weer terug en krijgen we weer van die ouderwetse bruiloften op de Vijverberg! We wouwen wel!!!

De Graafschap – VVV-Venlo 3-1 | Arbiter Reinold Wiedemeijer | Toeschouwers: 6.896
Doelpuntenmaker(s): 1-0 Nathan Kabasele (6’), 2-0 Nathan Kabasele (14’), 2-1 Prince Rajcomar (56’), 3-1 Vincent Vermeij (78’)
Opstelling De Graafschap: Theo Zwarthoed; Nathaniel Will (76’ Ties Evers), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Vlatko Lazic; Tim Vincken, Edwin Linssen, Soufian Echcharaf (72’ Caner Cavlan), Dean Koolhof; Vincent Vermeij en Nathan Kabasele (64’ Brahim Darri).
Opstelling VVV-Venlo: Niki Mäenpää; Harry Ascroft, Pim Balkestein, Jeffrey Altheer, Joeri Schroijen; Quin Kruijsen, Oguzhan Türk, Selman Sevinç (86’ Bas Hendriks); Jules Reimerink, Leon de Kogel (46’ Prince Rajcomar) en Dyon Gijzen (81’ Dyan Donkers).
Gele kaart(en) De Graafschap: Echcharaf (32’)
Gele kaart(en) VVV-Venlo: Kruijsen (27’), Reimerink (48’)