Home Limburg Eerste eikenprocessierupsen gesignaleerd

Eerste eikenprocessierupsen gesignaleerd

Bij het Aanspreekpunt Eikenprocessierups van de NVWA is de melding binnengekomen dat donderdag de eerste jonge eikenprocessierupsen in Sittard-Geleen zijn gesignaleerd. Ook over de grens in Belgisch Limburg zijn al eikenprocessierupsen uit het ei gekropen. Dit jaar is de melding van de eerste rupsen later dan voorgaande jaren. Dit komt door het koude weer van de afgelopen maand maart. De komende 2 weken zullen over heel Nederland de eikenprocessierupsen uit het ei kruipen.

Nu is er nog geen overlast van brandharen. De brandharen zijn pas aanwezig bij de rupsen van het 4e, 5e en 6e stadium. Mogelijke overlast wordt pas in juni verwacht. Jonge eikenprocessierupsen worden door zangvogels zoals koolmezen als voedsel voor hun jongen gebruikt.

Laad meer Limburg

Geef een antwoord

Bekijk ook

Venlo – Gewonde bij botsing ambulance tegen auto

Bij een verkeersongeval op de A73 op vrijdagmiddag tussen een ambulance en een personenaut…