Home Groningen Alcomobilist rijdt door na aanrijding

Alcomobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden. De man had in de Brugstraat in Groningen een 23-jarige fietsster uit Veendam aangereden. Hij had nog wel gevraagd of alles goed was, maar is er vervolgens vandoor gegaan. De fietsster is met onder anderen pijn aan het been naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw kon een signalement van de bestuurder geven. Een getuige had het kenteken genoteerd. Op basis van die combinatie kon de automobilist later in de nacht op de Jousterweg in Heerenveen worden aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van 580 μg/l (1,3 promille) alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is in beslag genomen voor onderzoek in verband met de aanrijding.

Laad meer Groningen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Groningen – 18-jarige man uit Groningen aangehouden na melding van diefstal met geweld in Groningen

Na een melding van diefstal met geweld startte de politie op vrijdagavond 31 maart rond 20…