Home Groningen Groningen Stad Man aangehouden na negeren stopteken

Man aangehouden na negeren stopteken

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 26-jarige man uit Franeker aangehouden aan de Iepenlaan. De man reed eerder die nacht door een rood verkeerslicht aan de Kardingerweg. Nadat hij een stopteken kreeg, ging hij er met hoge snelheid al slingerend vandoor. De auto botste op de Noordzeeweg tegen een vangrail en kwam tot stilstand. Agenten hebben de bestuurder herhaaldelijk gesommeerd zijn voertuig te verlaten. Hij weigerde echter uit zijn voertuig te komen. Toen een agente richting het voertuig liep, gaf de bestuurder weer gas en reed in de richting van de agent. Daarop heeft de agente een schot in de lucht gelost als waarschuwing. Zij wist weg te springen waarop de auto er weer met hoge snelheid vandoor ging. Na een achtervolging is het voertuig uiteindelijk aan de Iepenlaan tot stilstand gekomen. De verdachte is er lopend vandoor gegaan en kort daarna in de omgeving aangehouden. Bij hem in de auto zat zijn vriendin uit Garijp. Zij is door de politie als getuige gehoord. Uiteindelijk is niemand gewond geraakt. Op het politiebureau is van de man een blaastest afgenomen. Hij blies 220 ugl. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Laad meer Groningen Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Gevangenisstraf geëist voor handel in zwaar vuurwerk via Instagram

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 12 ma…