Home Gelderland Nijmegen – Verdachte opgepakt in langer lopend onderzoek naar georganiseerde ondermijning

Nijmegen – Verdachte opgepakt in langer lopend onderzoek naar georganiseerde ondermijning

Een drugslab, handel in hennep, witwassen en andere strafbare feiten. Het maakt allemaal deel uit van een onderzoek met een internationaal karakter. Vanochtend vroeg is een verdachte in Nijmegen aangehouden. De 41-jarige man uit Nijmegen wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere feiten. Zijn 39-jarige vrouw wordt verdacht van witwassen. De twee kwamen in beeld omdat de overheid een integraal onderzoek naar ondermijning startte.

Met georganiseerde ondermijning bedoelen we strafbare activiteiten die verweven raken met activiteiten in de ‘gewone wereld’. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het geld witwassen via bedrijven. Het OM, de politie, de gemeente Nijmegen en de Belastingdienst, samenwerkend in het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum), sloegen de handen ineen, omdat er verdachten in beeld kwamen die ver boven hun stand leken te leven.

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Ede – Gezocht – Diefstal – Telefoonweg – Ede

Deze mannen worden verdacht van een diefstal bij een opticien aan de Telefoonweg in Ede. W…