Home Flevoland Almere Achilles '29 verliest in slotseconden tegen Almere City

Achilles '29 verliest in slotseconden tegen Almere City

Voor de derde keer in vier duels leed Achilles ’29 duur puntverlies in de slotfase van de wedstrijd. De blessuretijd tegen het als laatst geplaatste Almere City FC was al begonnen, toen debutant Kursad Sürmeli met een te zachte terugspeelbal invaller Gilbrano Plet in staat stelde alleen voor doelman Nick Hengelman de 2-1 aan te tekenen. Dezelfde speler werd door coach Fred Grim helemaal een gouden wissel, omdat hij in overige extra tijd ook nog de 3-1 voor de statistieken aantekende.

Het was voor de Groesbekers nog wel zo goed begonnen in Almere. Na tien minuten scoorde Daan Paau fraai na aangeven van Thijs Hendriks: 0-1. Achilles bleef met uitvallen gevaarlijk en creëerde met de regelmaat van de klok kansen. Echter de wit-zwarte aanvallers Freek Thoone, Frank Hol en Thijs Hendriks hadden het vizier niet op scherp staan. Almere City kwam er soms ook gevaarlijk uit, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet. Met 0-1 kwam de rust.

Na de thee ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte in de 58ste minuut, toen Vincent Janssen profiteerde omdat Nick Hengelman een schot van Hicham Faik niet klemvast kreeg: 1-1. Almere bleef nu de bovenliggende partij en raakte zelfs de buitenkant van de paal. Een kwartier voor tijd slaagde Freek Thoone aan de overzijde niet toe te slaan en zo leek de partij op een gelijkspel uit te draaien. Echter zoals gezegd ging het in het zicht van de haven alsnog mis.

Bron: Achilles ’29

Laad meer Almere

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…