Home Overijssel Twente Enschede Verlies Achilles'29 tegen Jong FC Twente

Verlies Achilles'29 tegen Jong FC Twente

Achilles leek in haar tweede thuiswedstrijd af te stevenen eigenlijk op 3, maar in ieder geval op 1 punt. Echter in de slotfase wisten de gasten een 2-0 achterstand om te buigen in 2-3 winst. Deze nederlaag mogen de wit-zwarten zichzelf aan rekenen, want naast de twee goals waren er voldoende kansen op meer. Tevens werden ook nu de tegengoals weer te gemakkelijk weggegeven. De sterke defensie van vorig jaar blijkt vooralsnog de achilleshiel in de equipe van coach François Gesthuizen. Komende zaterdag zal in ieder geval hekkensluiter Almere City FC in hun eigen huis van het lijf gehouden moeten worden gehouden.

De opening van de thuisploeg was goed. Nadat Thijs Hendriks maar net miste, scoorde Frank Hol al in de tweede minuut fraai na goed aangeven van Freek Thoone: 1-0. Het spel in deze fase snel op en neer. Van Twentse zijde gaven Cas Peters en Tim Hölscher hun visitekaartje af. Na ruim een kwartier leek Achilles op rozen te komen zitten. Daan Paau werd na een fraaie een-twee met Frank Hol gevloerd binnen de zestien en Freek Thoone voltrok het vonnis vanaf de stip: 2-0. Het spelbeeld veranderde weinig: de beide aanvalslinies bleven onverdroten de intenties naar voren uitoefenen. Na een klein half uur verkleinde Cas Peters koppend uit een hoekschop de achterstand: 2-1. Aan de andere kant miste een scherpe corner van Daan Paau net de juiste aanvaller en strandde een vrije trap van Thijs Hendriks op de muur.

Na de rust zette Twente meteen aan. Achilles mocht niet klagen dat de gasten de onderkant van de lat torpedeerden. Hoewel ze daarna meer aan de bal waren, creëerden Twente in het vervolg no nauwelijks kansen. Nadat aanvoerder Bijen met twee keer geel kon vertrekken, leek Achilles de wedstrijd naar zich toe te trekken. Freek Thoone onderscheidde zich met enkele prima voorzetten en doelman Timo Plattel hield zijn ploeg op de been door een pegel van Levi Raja Boean (na rust in het veld gekomen voor de grieperige Thijs Hendriks) uit zijn doel te ranselen. De daarop volgende corner werd Achilles in de omschakeling fataal. Cas Peters was het eindstation van de messcherpe counter: 2-2.

Het werd nog erger voor de thuisploeg, want aanvoerder Twan Smits liep tegen een onnodige tweede gele kaart aan. De ingevallen Rémon van Bochoven liep een voorzet van Jop van Steen langs het lege doel. Vervolgens verraste Mirco Born vlak voor tijd Nick Hengelman in de korte hoek (2-3) en spatte een uitstekende vrije trap van Steven Edwards op de lat en voorkwam daarmee de zeker verdiende gelijkmaker.

Bron: Achilles ’29