Home Gelderland Ede Ede – Flinke vuurwerkvangst in Edese woning

Ede – Flinke vuurwerkvangst in Edese woning

De politie heeft dinsdagmorgen een aanzienlijke hoeveelheid verboden vuurwerk aangetroffen in Ede. Een 15-jarige jongeman is als eigenaar van dat vuurwerk aangehouden. De vondst baart de politie zorgen en vraagt daarom om alertheid van bewoners.

In totaal werden in de woning honderden stuks vuurwerk aangetroffen. Daarbij gaat het om nitraten, cobra’s, shells en verschillende vuurpijlen. De agenten deden de vondst na een binnengekomen tip en hebben het vuurwerk in beslag genomen. Alles zal worden vernietigd.

Groot gevaar

Je moet er niet aan denken wat er gebeurt wanneer er bijvoorbeeld brand ontstaat in een woning als deze. Met de jaarwisseling in aantocht vraagt de politie bewoners extra om alert te zijn. Heeft u het vermoeden van verboden vuurwerkbezit of mogelijk zelfs handel in uw omgeving? Meld dit dan via 0900-8844. Ook is er de mogelijkheid om volledig anoniem te melden bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Niet in de laatste plaats omdat zwaar vuurwerk meer dan eens wordt gebruikt door criminelen om elkaar bijvoorbeeld te intimideren. Daarnaast is de aanwezigheid van grote hoeveelheden verboden vuurwerk in woonwijken gevaarlijk. De aanpak ervan heeft hoge prioriteit. In 2022 werd een recordhoeveelheid verboden vuurwerk van straat gehaald: ruim 684.000 kilo.

De jongen wordt verhoord en het Openbaar Ministerie (OM) beslist over de verdere gevolgen voor hem. Voor minderjarigen is het goed te weten dat het bezitten van zwaar, professioneel vuurwerk als een misdrijf geldt. Voor wie ermee wordt gepakt kunnen de gevolgen groot zijn. Meer informatie is hier te vinden, of via de links onderaan dit artikel.

^SV 2023446465

Laad meer Ede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …