Home Gelderland Arnhem OM eist in hoger beroep 25 jaar cel voor fatale woningoverval Velp

OM eist in hoger beroep 25 jaar cel voor fatale woningoverval Velp

De advocaat-generaal (OM) in ’s Hertogenbosch heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 25 jaar geëist tegen een 27-jarige verdachte uit Oss. Het OM verdenkt de man van een woningoverval met dodelijk afloop op 29 maart 2010 in Velp, een gewelddadige overval op een supermarkt in Ravenstein op 26 januari 2010 en verboden wapenbezit. In de ochtend van 29 maart 2010 werd een bejaard echtpaar overvallen in hun woning in Velp. De overvaller droeg een bivakmuts en had een vuurwapen bij zich. Hij bond de handen van de 77-jarige vrouw vast met tieraps en plakte tape over haar mond. Vervolgens sleurde hij de 76-jarige man mee naar de slaapkamer. Daar werd de man doodgeschoten. De overvaller ging er met 150 euro en enkele sieraden vandoor.

Volgens het OM was verdachte diegene die de overval pleegde. “Zowel de vluchtauto, het gebruikte vuurwapen, DNA-materiaal op de trui van het slachtoffer én afgeluisterde gesprekken in de woning van verdachte verbinden hem aan de overval,” aldus de advocaat-generaal op de zitting.

De advocaat-generaal vindt dat er sprake is van kwalificeerde doodslag. Verdachte heeft het slachtoffer welbewust om het leven gebracht om op die manier de overval op de woning te vergemakkelijken. Ten aanzien van de overval op de supermarkt is er sprake van diefstal met geweld.

Alleen een zeer langdurige gevangenisstraf is in de ogen van het OM passend. “Er moet vergelding plaatsvinden. Voorts schat ik in dat verdachte niet zal stoppen met het plegen van gewelddadige overvallen. Bescherming van de samenleving is dus van belang.” Het OM laat bij de strafeis zwaar meewegen dat verdachte op geen enkele wijze spijt of berouw heeft getoond. “Al met al is verdachte gewetenloos, iemand die eigen gewin voorop stelt en daarbij tot het uiterste gaat. Het leven van een ander is hem niets waard, het gaat hem om de buit.”

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de verdachte eerder tot 25 jaar gevangenisstraf, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Arnhem – Viertal beroofd in Sonsbeekpark: politie zoekt getuigen

Gisteravond was het druk in het Sonsbeekpark met sporters, wandelaars en vrienden die elka…