Home Gelderland Apeldoorn Twee meldingen over pogingen babbeltrucs bij oudere dames

Twee meldingen over pogingen babbeltrucs bij oudere dames

De politie in Apeldoorn heeft zaterdag twee meldingen binnen gekregen van oudere dames die benaderd zijn door verdachte personen. De politie blijft met klem waarschuwen voor dit soort types en is blij te zien dat het kordate optreden van beide dames er voor gezorgd heeft dat ze niet bestolen zijn. Zaterdagochtend stond er ineens een buitenlandse vrouw met zwart haar in de tuin van een bewoonster van de Lohengrinstraat. De oudere vrouw riep direct dat de vrouw die in haar tuin stond moest wegwezen, wat ze ook deed. De vrouw stapte in bij een vlakbij wachtende man in een zwarte auto en reed weg.

De vrouw die in de tuin stond was over een heg geklommen, had aan de oudere dame gevraagd hoe laat het was en had al een (nep)ketting in haar handen.

Aan het eind van de ochtend kwam er een melding vanaf de Fahrenheistraat. Hier werd een oudere vrouw op straat aangesproken door een vrouw met blond haar. De onbekende vrouw zat steeds aan de oudere vrouw en deed haar een ring en ketting om. Toen de oudere vrouw voelde dat er aan haar armband werd getrokken begon ze te schreeuwen, waardoor de blonde vrouw op de vlucht sloeg. Ook hier stapte de vrouw in een gereedstaande zwarte auto waar een man in zat, en reed weg.

De politie gaat er vanuit dat beide dames benaderd zijn door verdachten die probeerden de dames af te leiden en de intentie hadden hun sieraden te stelen. De verdachten zijn helaas niet meer gesignaleerd door de politie, die wel met klem vraagt om dit soort meldingen altijd door te geven aan de politie.

 

Laad meer Apeldoorn

Geef een antwoord

Bekijk ook

Apeldoorn – Gezocht – Winkeldiefstal – Eglantier – Apeldoorn

Op 17 november vond er een brutale winkeldiefstal plaats bij een supermarkt op de Eglantie…