Home Gelderland Achterhoek De Graafschap ontsnapt aan een drama

De Graafschap ontsnapt aan een drama

De Graafschap – Achilles ’29 2-0 na dramatische eerste helft
d'ran
De failliete TV-zender Focus TV brengt nog steeds het door de Graafschap gesponsorde programma “Graafschap TV” uit. Dit programma wordt telkens vanuit de kantine van een amateurvereniging uitgezonden en na afloop krijgen de jeugdspelertjes een kaartje voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van de Graafschap. In dit geval waren het de spelertjes van Pax. Maar wie had verwacht, dat dit er ruim 800 zouden zijn? Hierdoor kwam het bezoekersaantal op 4161, hetgeen een dramatisch dieptepunt had kunnen zijn.
Dramatisch was ook de eerste helft. Drie doelkansen, waaronder een hele grote in de eerste minuut voor Achilles en geen echte doelkansen voor de Graafschap.
De tweede helft dreigde een herhaling van de eerste te worden. Rond de 60e minuut kreeg de Graafschap een vrije trap net buiten de 16 meter van Achilles. Karim Tarfi nam hem en schoot hoog over. In de 62e minuut kreeg de Graafschap op precies dezelfde plek weer een vrije trap en weer stond Tarfi klaar om hem te nemen. Ditmaal was het wel raak. Met een schitterende krul belandde de bal achter de keeper van Achilles (1-0).
Wie dacht, dat dit het kantelpunt in de wedstrijd was, kwam bedrogen uit. Het werd niet echt beter. Dramatisch dieptepunt was de aftocht per brancard van Ted van de Pavert. Hij werd gewisseld en dit was tevens de derde en laatste wisselmogelijkheid voor trainer Jan Vreman. Dit terwijl er al diverse spelers met krampverschijnselen rondhuppelden. Door die blessure van van de Pavert zag arbiter Higler noodzaak om het publiek nog 6 minuten extra drama voor te schotelen. In de 5e minuut van die extra tijd was het Vlatko Lazic, die mee naar voren was gekomen en met een schitterende knal in één keer op de pantoffel uithaalde en zorgde voor de eindstand 2-0.
Hier moet snel wat gebeuren anders zakt het toeschouwersaantal nog meer naar beneden.
Ons blauwwitte hart moet heel snel gereanimeerd worden.

Arbiter Dennis Higler | Toeschouwers: 4.161

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Karim Tarfi (62’), 2-0 Vlatko Lazic (90+5′)

Opstelling De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Ted van de Pavert (84’ Jan Lammers), Caner Cavlan; Santy Hulst (60’ Jerry van Ewijk), Edwin Linssen (73’ Soufian Echcharaf), Karim Tarfi, Jordan Garcia-Calvete; Vincent Vermeij en Kristopher Vida.

Opstelling Achilles ’29: Leon ter Wielen; Tim Verhoeven, Mehmet Dingil, Migiel Zeller, Nicky van de Groes (28’ Steven Edwards); Kursad Sürmeli (74’ Sergio Zijler), Lion Kaak, Rutger Worm (64’ Frank Wiafe), Jop van Steen; Thijs Hendriks en Freek Thoone.