Home Gelderland Achilles 2 doet goede zaken: 0-2

Achilles 2 doet goede zaken: 0-2

Nadat er vorige week een einde was gekomen aan het bekertoernooi (1-0 verlies tegen Woezik 2) was het zaak om in de competitie weer voor de volle winst te gaan. Op een winderig sportpark de Voorwaarts was WSV 2 de tegenstander.

Al snel werd duidelijk waarvoor Achilles naar Apeldoorn was afgereisd. Er werd bij vlagen prima gevoetbald en het was wachten op een doelpunt. Echter, het vizier stond niet op scherp en ook kwam Achilles na 20 minuten spelen goed weg, toen een aanvaller van WSV alleen op Richard Verwoert af kon. Richard toonde zich echter de betere en hield zijn doel schoon. 10 minuten voor rust was het dan eindelijk raak voor Achilles. Na een prima individuele actie en dito assist bood Brandon Kock en niet te missen kans aan Sam van der Schot: 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na rust begon Achilles wederom gretig en scherp wat twee minuten na rust resulteerde in de verdubbeling van de voorsprong: nadat er door Brandon op de paal werd geschoten werd de bal door een verdediger van WSV met de arm van richting veranderd wat resulteerde in een strafschop. Dit buitenkansje werd feilloos benut door andermaal Sam van der Schot. Ook hierna bleef Achilles de bovenliggende partij, alleen gescoord werd er niet meer en ook werd men af en toe wat nochalant, wat geen gevolgen had omdat WSV niet bij machte was om écht dreigend te worden. Het bleef dus bij 0-2. Al met al een goede, degelijke maar vooral verdiende overwinning.

Deze zege kreeg in de bus op weg naar Groesbeek nog meer glans toen bleek dat de naaste concurrenten Quick ’20 en AWC hun wedstrijden hadden verloren. Daardoor staat Achilles nu, nog steeds, bovenaan. Nu met 6 punten voorsprong op Quick ’20 en heeft men bovendien nog een wedstrijd te goed. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat voor zaterdag 8 maart op het programma. Dan wacht de uitbeurt tegen ROHDA Raalte.