Home Friesland Sulveren ljip voor kievitseivinder Melle van der Meer

Sulveren ljip voor kievitseivinder Melle van der Meer

Andrés Forero, burgemeester Eric ter Keurs van Tytsjerksteradiel en vinder Melle van der Meer.

Melle van der Meer heeft vanmorgen als vinder van het eerste kievitsei in Fryslân de ‘sulveren ljip’ gekregen. Behalve de zilveren kievit ontving hij ook 15 euro van Commissaris van de Koningin John Jorritsma. Dit gebeurde nadat de heer Jorritsma had geconstateerd dat het een vers ei betrof.

Zaterdagmiddag vond Van der Meer het ei bij Earnewâld. Het is voor de derde keer in de laatste 25 jaar dat het eerste Friese ei in de lente op duikt. Op 24 maart 1996 en 2006 waren de vinders een dagje later. Melle van der Meer komt uit Garyp. Bij het testen van het ei was de Columbiaanse student Andrés Forero aanwezig. Hij studeert aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar het kievitsei zoeken.

[youtube]_xzunQccEes[/youtube]

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…