Home Friesland Jongeren presenteren advies over ganzenplannen

Jongeren presenteren advies over ganzenplannen

Het Jongerenpanel Duurzaam Fryslân presenteert woensdagmiddag zijn advies over de provinciale ganzennotitie ‘Ganzen in Balans’ aan gedeputeerde Johannes Kramer.  Gedeputeerde Staten hebben op 26 februari deze notitie vastgesteld. Hierin staat de Friese uitwerking van het landelijke ganzenakkoord tussen de Ganzen-7 en alle provincies. Gedeputeerde Kramer heeft de jongerenadviseurs voor duurzaamheid gevraagd naar hun mening over de Friese uitwerking. Provinciale Staten behandelen de ganzenplannen op 24 april. 

De adviseurs zijn jongeren vanuit heel Fryslân met verschillende achtergronden, zowel studerend als werkend.  Ze volgen opleidingen in mbo, hbo en aan de universiteit zoals Milieukunde, Veehouderij, Bouwkunde, Bestuurskunde of Diermanagement. De Friese Milieu Federatie begeleidt het Jongerenpanel. Het Jongerenpanel is één van de acties uit het Frysk Miljeuplan dat in 2011 door Provinciale Staten is vastgesteld.

Wanneer:       woensdag 27 maart, 16.30 uur
Waar:             Provinsjehûs, Parsekeamer, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden

Laad meer Friesland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Leeuwarden – Politie zoekt filmende omstanders van ernstige mishandeling agent in Leeuwarden

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 september is in de binnenstad van Leeuwarden een …