Home Friesland Man rijdt 25 jaar in auto zonder rijbewijs

Man rijdt 25 jaar in auto zonder rijbewijs

De politie heeft op donderdag tegen een 51-jarige automobilist uit Sneek proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Na onderzoek bleek de man al 25 jaar zonder geldig rijbewijs rond te rijden. De agenten zagen de man zonder gordel in zijn auto op de Stadsrondweg-zuid rijden en besloten hem daarvoor een stopteken te geven.

Tijdens het uitschrijven van de bekeuring, werd de man gevraagd om zijn rijbewijs te overhandigen. Volgens eigen zeggen had hij deze niet bij zich. Eenmaal terug op het politiebureau ontdekten de agenten dat de man 25 jaar lang zonder rijbewijs had gereden. De automobilist had 30 jaar geleden zijn rijbewijs gehaald maar had het document na vijf jaar nooit verlengd. Hierdoor was de geldigheid van het rijbewijs al 25 jaar verlopen.

 

Laad meer Friesland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Leeuwarden – Politie zoekt filmende omstanders van ernstige mishandeling agent in Leeuwarden

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 september is in de binnenstad van Leeuwarden een …