Home Friesland Man rijdt 25 jaar in auto zonder rijbewijs

Man rijdt 25 jaar in auto zonder rijbewijs

De politie heeft op donderdag tegen een 51-jarige automobilist uit Sneek proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Na onderzoek bleek de man al 25 jaar zonder geldig rijbewijs rond te rijden. De agenten zagen de man zonder gordel in zijn auto op de Stadsrondweg-zuid rijden en besloten hem daarvoor een stopteken te geven.

Tijdens het uitschrijven van de bekeuring, werd de man gevraagd om zijn rijbewijs te overhandigen. Volgens eigen zeggen had hij deze niet bij zich. Eenmaal terug op het politiebureau ontdekten de agenten dat de man 25 jaar lang zonder rijbewijs had gereden. De automobilist had 30 jaar geleden zijn rijbewijs gehaald maar had het document na vijf jaar nooit verlengd. Hierdoor was de geldigheid van het rijbewijs al 25 jaar verlopen.

 

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…