Home Friesland Aanhouding in drugs- en witwasonderzoek

Aanhouding in drugs- en witwasonderzoek

De politie heeft dinsdag in een onderzoek naar de im- en export van soft- en harddrugs en witwassen een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De 37-jarige man kwam bij de recherche in beeld door onder andere zijn opvallende financiële gedrag. Na gedegen onderzoek gaf de officier van justitie toestemming om hem aan te houden. Dit gebeurde dinsdag. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Na de aanhouding van de Leeuwarder werden zoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden. Naast veel administratie werd ook beslag gelegd op twee auto’s, een boot, een woning, percelen grond, een bedrijfspand en enkele bankrekeningen. Het sterke vermoeden bestond dat dit alles was gefinancieerd met geld dat afkomstig was uit de im- en export van soft- en harddrugs. Reden voor de politie en het Openbaar Ministerie om dit af te pakken.

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…