Home Drenthe Emmen – Gezocht – Explosie – Kolhoopstraat – Emmen

Emmen – Gezocht – Explosie – Kolhoopstraat – Emmen

De politie is op zoek naar een verdachte van het veroorzaken van een explosie bij een restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen. Die zware explosie vond plaats op 20 oktober 2022, even voor 04:00 uur ’s nachts. Op beelden is een verdachte te zien met een zogeheten shell, een stuk zeer zwaar vuurwerk in z’n hand.

Het pand heeft aanzienlijke schade opgelopen als gevolg van de ontploffing. Niemand raakte gewond, maar het had heel anders af kunnen lopen als er wel personen in het pand aanwezig waren geweest.

Het onderzoek naar de explosie is nog in volle gang. De hoofdverdachte komt rond 03.50 uur vanuit de Boslaan aanlopen richting de horecagelegenheid. Het lijkt erop dat hij daarna het explosief ontsteekt op het terras bij het restaurant. Kort daarna volgen twee explosies. De verdachte heeft donkere kleding aan en houdt het explosief in zijn hand. Wie herkent deze man of heeft informatie die voor ons van belang kan zijn?

Daarnaast zijn we nog op zoek naar een mogelijk belangrijke getuige. Ten tijde van de explosie stond deze man met rugzak op het busstation. Dat is niet ver van de plek van de explosie en mogelijk heeft hij de verdachte gezien of heeft hij andere informatie die voor ons van belang kan zijn. Wie is deze getuige of wie herkent deze persoon?

Tips? Bel ons!
Bent of kent u de mogelijke getuige, dan horen we het graag. Herkent u de verdachte? Of weet u meer over de explosie, omdat iemand hier bijvoorbeeld over heeft gepraat? Of heeft u andere tips? Neem dan contact met ons op via de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Je kunt informatie ook delen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of Team Criminele Inlichtingen (088-6617734). Je kunt ook tippen via onderstaand formulier.

Explosies Stienackers en Halvemaanweg
In de periode van oktober en november 2022 vonden meerdere explosies en een brandstichting plaats op verschillende locaties in Emmen. Op maandag 3 juli 2023 heeft de politie twee aanhoudingen verricht voor een explosie op 29 oktober aan de Stienackers. Ook hier werd gebruik gemaakt van een shell. Op 13 november vindt er een explosie plaats bij een auto aan de Halvemaanweg. Een dag later wordt er brand gesticht op dezelfde plek. Klik hier voor meer informatie over dit onderzoek.

Mogelijk verband
Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wat het motief is geweest voor de verschillende explosies en de brandstichting. We weten dus ook niet of er een verband is, maar dat onderzoeken we wel. Wel vinden we het heel opvallend dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen. Of dat ze elkaar helpen. We onderzoeken of er een verband is en daarom hebben we de beelden van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg samengevoegd in de volgende video.

Laad meer Drenthe
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand g…