Home Drenthe Emmen – Gezocht – Explosie – Halvemaanweg – Emmen

Emmen – Gezocht – Explosie – Halvemaanweg – Emmen

De politie is op zoek naar meerdere verdachten van een explosie en een brandstichting op de Halvemaanweg in Emmen. Op 13 november 2022 wordt er zwaar vuurwerk bij een auto tot ontploffing gebracht. Een dag later wordt er op dezelfde plek brand gesticht. Een schuur gaat in vlammen op. De politie is een onderzoek gestart en deelt nu beelden waarop meerdere personen te zien zijn.

13 november
De politie beschikt over camerabeelden waarop de explosie van 13 november te zien is. Rond 04:53 uur komen twee personen aanlopen op de Zuidbargestraat. Een van hen loopt richting de woning aan de Halvemaanweg. Hij heeft een zogeheten shell, zeer zwaar vuurwerk, bij zich. De man verdwijnt uit beeld en rent dan weg. Enkele seconden later vindt er een grote explosie plaats. 

14 november
Een dag later is het op dezelfde plek weer raak. Rond 03:08 uur is op de beelden een personenauto te zien. Mogelijk is dit een belangrijke getuige voor ons. Rond 03:16 uur loopt iemand via de Halvemaanweg richting dezelfde woning. Deze persoon heeft een jerrycan bij zich. Hij sprenkelt vloeistof over de auto en steekt dit aan. De vlammen slaan snel om zich heen. Een nabijgelegen schuur gaat in vlammen op. De brandweer kon nog maar net voorkomen dat het vuur oversloeg naar een woonboerderij. De verdachte man op deze beelden draagt opvallende schoenen. We denken dat dit Nike Air Max 97 Platinums zijn. 

Twee of drie verdachten
Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel verschillende verdachten er op beeld staan. We sluiten niet uit dat één van hen aanwezig was op beide avonden. We zoeken dus twee of drie verdachten, want de persoon die op 13 november op een afstandje bleef staan kan ook onderdeel uitmaken van het onderzoek. 

Tips? Neem contact met ons op!
Herkent u iemand op de beelden? Heeft u iemand horen praten over de explosie en de brandstichting? Weet u waarom deze incidenten hebben plaatsgevonden? Kent u iemand met de specifieke schoenen? Of heeft u andere tips? Laat het ons dan weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). U kunt ook onderstaand tipformulier invullen of informatie delen met Team Criminele Inlichtingen (088-6617734). 

Explosies Kolhoopstraat en Stienackers
Op 20 oktober vond er ook al een explosie plaats bij een restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen. Ook hier zijn beelden van een verdachte beschikbaar. Op maandag 3 juli 2023 heeft de politie twee aanhoudingen verricht voor een explosie op 29 oktober aan de Stienackers. We onderzoeken of deze verdachten ook verantwoordelijk waren voor explosies op 8 en 11 november op de Stienackers en het Meerveld. Op meerdere locaties werd gebruik gemaakt van een shell. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de explosie bij de Kolhoopstraat.

Mogelijk verband
Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wat het motief is geweest voor de verschillende explosies en de brandstichting. We weten dus ook niet of er een verband is met bijvoorbeeld de explosie aan de Kolhoopstraat, maar dat onderzoeken we wel. Wel vinden we het heel opvallend dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen. Of dat ze elkaar helpen. We kijken dus of er een verband is en daarom hebben we de beelden van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg samengevoegd in de volgende video. Lees ook ons nieuwsbericht over de publicatie van de beelden.

Laad meer Drenthe
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand g…