Home Column: Brompot Brief aan Alex… (4)

Brief aan Alex… (4)

Ha die Alex,

Kocht vandaag een Nieuwe Revu en wat zie ik ? Een werkelijk prachtige foto van één van je dochters. Alinea was het geloof ik. Of die andere. Ben zo slecht in namen. Laten we maar zeggen één van de drie Aaaa’s. En wat een leuk idee van die jongens van de Revu om jouw dochter erin te zetten! Dan moet je als ouders toch wel apetrots zijn. Ge-wel-dig!!! Ik weet nog dat ik vroeger in een krant stond. O,o,o, wat waren mijn ouders toen trots. En toen ging het alleen nog maar over mijn naam van twaalf letters. Ergens tussen een lange rij namen die waren opgenomen vanwege het behalen van het verkeersdiploma. Kun je nagaan. Nee, werkelijk fantastisch. Ach ja joh, dat krijg je nu deze weken. Maximale aandacht voor alles wat met jou en je familie te maken heeft. Je moet het maar gewoon over je heen laten komen. Dan komt het best wel goed. En natuurlijk genieten. Volop genieten.

Zo hoorde ik vandaag op de radio weer zo’n prachtig verhaal. Over Linda de Mol. Je weet wel, die blonde presentatrice. Nu schijnt het dat ze eind jaren tachtig een keer heeft gezegd dat ze wel “in zou zijn” om jou in bed te interviewen. Gewoon voor de fun. En wat maakt nu één van die bladen er weer van: “Linda wil met Alexander naar bed”. Ja, ja. Nou Alex, kan me voorstellen dat je een jaartje of vijfentwintig geleden wellicht nog te porren was voor zo’n “hoe voelt een mol” avontuur. Maar dat je daar nu geen behoefte meer aan hebt. Of ze moet natuurlijk met zo’n miljoenenkoffertje bij je aan de deur staan. Alhoewel, daar krijg jij hem volgens mij ook niet meer strak van. Nee, was ook weer zo’n sensatie-verhaal wat de oplage in deze crisistijd moet opleuken.

Wat me wel opvalt zijn al prullaria die ze op de markt brengen. Vanwege de kroning. Daar word ik echt niet goed van. Vreselijk gewoon. Iedereen probeert er een graantje van mee te pikken. Stond vandaag aan de kassa met een mandje boodschappen met een waarde van vijftien euro tien. Kreeg ik zonder pardon zo’n achterlijke oranje kroningswuppie in mijn mik geduwd. En dan natuurlijk al die andere goedbedoelde rotzooi die je kunt kopen. Theelepeltjes, kopjes, bekers, vlaggen, luciferhoutjes. En alles beplakt met dat lelijke hoofd van je. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik een kussensloop met de beeltenis van Max nog wel lekker vind. Maar dat hoofd van jou ernaast. Nee Alex, vriend. Daar kom ik niet van in slaap.

En dan zie je natuurlijk ook heel creatief nederland aan de pruts. Zoals de plaatselijke ‘gesloten afdeling’ van het bejaardencentrum. Wat vanwege de bezuinigingen zelfgeborduurde onderzettertjes aan de man proberen te brengen. Met uiteraard weer jouw hoofd erop. Past natuurlijk wel bij je uitstraling. Koning Heineken van het Olympisch Holland Huis. Maar goed, “das war einmal”, zou je opa zeggen. Misschien je vader ook wel. Als het goed is heb je op mijn advies bedankt voor die corrupte olympische boevenbende. Krijg je alleen maar ellende van. Overigens ontdekte ik vandaag nog het werkelijk toppunt van de kroningsrommel. Dat wilde ik je nog even melden vriend. Een condoomfabriek heeft een speciale kronings-condoom op de markt gebracht. Knal-oranje en voorzien van een rubber kroontje. Voor een altijd weer fantastisch hoogtepunt. We gaan het 30 April vast meemaken.

Ik schrijf je van de week nog wel even. Sleep je er wel doorheen.

Groetjes aan Max en de kids,

Brompot

  • Rio

    Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…
  • Appie Happie

    Vanochtend las ik in de krant een stukje over de ervaring van de Nederlandse horeca met de…
  • Winkelleed

    Ik moet wel eens boodschappen doen. Niet zo heel vaak, maar er zijn van die momenten dat i…
Laad meer Column: Brompot

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rio

Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…