Home Column: Brompot Brief aan Alex (2)

Brief aan Alex (2)

Zo, wat vind je ervan? Van het lied? Is het wat? Pas op hoor: je bent waarschijnlijk de enige. Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat zelfs de componist het niks vindt. Achteraf. En dat snap ik. Geen hond die hem ooit nog een lied laat componeren. Zelfs geen Sinterklaaslied. En dat is ook logisch. Maar jij vooral positief blijven Alex. En blijven lachen. Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden. En dat is in het geval van dat lied natuurlijk niet handig. Maar even een troost: Ik begrijp het wel hoor. Ik heb er overigens wèl een mening over. En die is in drie letters samen te vatten. Het begint met “K” en eindigt op “D” laten we maar spellen.

Wat vindt Max er eigenlijk van? Alhoewel, die mag er van jou natuurlijk geen mening over hebben. Jij bent de baas, hoorde ik je zeggen. Kwam overigens beetje gammel uit de luidspreker. Net of je er zelf niet in gelooft. Ach, waarom zou jij het beter hebben dan ik, denk ik dan. Ik roep ook altijd hoofdschuddend tegen mijn vrienden dat ik de baas ben thuis. Maar geen donder te vertellen hoor. Vond trouwens dat blauwe mantelpakje wat Max aanhad niks. Mijn meisje vond het zelfs een beetje truttig. Ja, die heeft er best kijk op hoor. En weet je Alex, ze heeft zo’n mooi figuurtje. Dat verstop je toch niet in zo’n blauwe aardappelzak. Overigens begint het normaal zo rond de veertig te verleppen. Maar dat Argentijnse vlees heeft blijkbaar een langere houdbaarheidsdatum.. Hahaha.. Was maar zo even een grapje hoor. Niet aan Max vertellen. Dan weet ik het wel. Zit ik met de kroning in de petoet. Naast die waxinelichtje-gooier.

Weet je trouwens al wat je op dat balkon gaat doen ? Ik hoop dat het beetje vlotter gaat dan de vorige keer. Toen je oma je moeder aankondigde. Was toen al goed te zien dat ze last had van dementie. Ze is wel vijfentwintig keer opnieuw begonnen. Hoor het haar nog roepen. “Zojuist…. zojuist…. zojuist…. zojuist….”. Ik zat toen in de kroeg. Daar hebben we haar in koor even geholpen. De zin maar even afgerijmt. “Zojuist verscheen er op mijn koninklijke neus een puist…” Lachen Joh. Moet kunnen toch ? Het is tenslotte feest.

Viel me overigens op dat je wel sterk tegen een ceremonieel koningschap aanleunt. Lag er heel dik bovenop. Als het maar democratisch wordt besloten. Dan vindt jij het goed. Beetje mietjes-gedrag Alex. Je gaat ervoor of je gaat er niet voor. Alhoewel, een lintjes-knipper van acht ton… zou ik eigenlijk niet lang over na hoeven te denken…

We hebben het er nog wel over. Groetjes aan Max en de meiden. Tot schrijfs.

Brompot

  • Rio

    Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…
  • Appie Happie

    Vanochtend las ik in de krant een stukje over de ervaring van de Nederlandse horeca met de…
  • Winkelleed

    Ik moet wel eens boodschappen doen. Niet zo heel vaak, maar er zijn van die momenten dat i…
Laad meer Column: Brompot

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rio

Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…