Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Thuis overvallen bejaarde ernstig gewond

Utrecht – Gezocht – Thuis overvallen bejaarde ernstig gewond

Als de hoogbejaarde bewoonster van een flat aan de Neckardreef opendoet om iemand van de thuiszorg binnen te laten, wordt ze slachtoffer van één of twee overvallers en breekt haar heup en haar pols. De politie zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten en vraagt om tips.

RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 14 juni 2017 aandacht aan deze zaak.

Het gebeurt zondagavond 11 juni 2017. Er belt iemand aan bij de 87-jarige bewoonster op de Neckardreef in de wijk Overvecht. Ze doet open omdat ze denkt dat het iemand van de thuiszorg is. Wat daarna precies gebeurt, is niet helemaal duidelijk doordat het slachtoffer bij de overal ernstig gewond raakt en in de war is.

Geld

Vermoedelijk dringen één of twee overvallers de woning binnen. Daarbij krijgt de vrouw een duw, valt en kan niet meer overeind komen. Ze breekt haar heup en pols. De overvallers doorzzoeken vliegensvlug de woning en gaan er met een beperkt geldbedrag vandoor.

Noodknop

Het slachtoffer heeft een noodknop om haar hals. Daarmee staat ze in directe verbinding met een medische alarmcentrale. Die belt meteen de contactpersoon, in dit geval de buurvrouw van het slachtoffer. Die vindt de vrouw op de grond. De overvallers zijn dan al verdwenen.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vier jaar cel geëist voor steekincident in Houten

Een 20-jarige man uit Leerdam hoorde vandaag voor de rechtbank in Utrecht vier jaar cel wa…