Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Zware mishandeling Vondelpark

Amsterdam – Gezocht – Zware mishandeling Vondelpark

Op donderdag 25 mei tussen 22.45 en 23.00 uur lopen twee broers van 16 en 18 jaar samen met hun vier vrienden/klasgenoten door het Vondelpark. De jongemannen zijn via de ingang aan de zijde van het Leidseplein het park ingekomen en lopen in de richting van de brug/viaduct die over het Vondelpark gaat. Zij passeren hierbij een groep van ongeveer 15 jongemannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar oud.

Vlakbij het viaduct krijgt één van de broers uit het niets een klap op zijn achterhoofd van één van de jongens uit de groep. Zijn broer probeert de jongen die zijn broer heeft geslagen tot kalmte te manen, maar krijgt vervolgens zelf een klap tegen zijn hoofd en wordt vermoedelijk getaserd. De jongen slaat hierdoor min of meer stijl achterover, raakt buiten bewustzijn en loopt een hoofdwond op. Zijn broer weet te ontkomen en houdt zich schuil in de bosschages, omdat een aantal jongens hem begint te zoeken.

 

De vier vrienden van de broers zijn hard weggerend via de Van Baerlestraat richting het Conservatorium hotel en hebben de politie en hun ouders gebeld. De politiemensen die ter plaatse komen hebben voor de 18-jarige jongen een ambulance laten komen. Hij is, met ondersteuning van één van zijn vier vrienden, naar het ziekenhuis gebracht.

 

Vervolgens is een zoektocht gestart naar de 16-jarige jongeman die uiteindelijk na 2,5 uur verward wordt aangetroffen in de brandnetelbosjes vlakbij de brug.

 

Camerabeelden

 

Het onderzoek naar camerabeelden waarop de groep belagers staat duurt nog voort. Op dit moment zijn die echter nog niet gevonden.

Mochten er getuigen zijn die op die donderdagavond 25 mei camerabeelden hebben gemaakt van dit incident wil de recherche graag met hen in contact komen.

Ook wil men graag spreken met personen die mogelijk ook door deze groep zijn lastig gevallen of zelfs aangevallen.

 

Getuigenoproep

 

Politiemensen die ter plaatse zijn geweest hebben van meerdere getuigen telefoonnummers genoteerd. Van drie van hen bleken de nummers niet in gebruik. De getuigen die toen hun gegevens hebben gedeeld met de politie en nog niet aanvullend zijn gebeld voor een uitgebreidere verklaring worden dringend verzocht zich opnieuw te melden.

 

De slachtoffers hebben psychologische ondersteuning om het incident te verwerken.

 

Bent u getuige geweest of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Sok met drugs in onderbroek

Een 21-jarige man uit Alkmaar is zondag rond 19.00 uur op de Rogier van der Weydestraat in…