Home Sport KNVB tevreden met inzet van videoscheidsrechters op WK

KNVB tevreden met inzet van videoscheidsrechters op WK

Op het WK voetbal dat volgend jaar in Rusland wordt gehouden, zijn voor het eerst in de historie van een eindronde videoscheidsrechters actief.

“We hebben vooralsnog alleen maar positieve reacties over het systeem gehoord”, liet FIFA-voorzitter Gianni Infantino weten op het 67e congres van de Zuid-Amerikaanse confederatie Conmebol, dat in de Chileense hoofdstad Santiago werd gehouden. “Om die reden zijn we tot dit besluit gekomen.”

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal bij de KNVB, is zeer tevreden met de beslissing van de wereldvoetbalbond.

Ambitie KNVB
“Zijn uitspraken sluiten naadloos aan op de ambitie van de KNVB. Als bestuurders hebben wij onze verantwoordelijkheid om voetbal eerlijker te maken en de scheidsrechter te helpen met de middelen die ons anno 2017 ter beschikking staan.”

Zondag zal er in Stadion Feijenoord een voorproefje van de toekomst te zien zijn, wanneer Vitesse en AZ de KNVB Bekerfinale spelen. De Jong: “Er zal zowel van doellijntechnologie als een videoscheidsrechter gebruik worden gemaakt. Hiermee zijn we de eerste nationale bond die beide technologische hulpmiddelen in een officiële finale toepast.”

Arbiter adviseren
De video-assistent ondersteunt de scheidsrechter op het veld. Vanuit een externe ruimte buiten het stadion waar beeldschermen staan, kan hij op basis van direct beschikbare camerabeelden de arbiter adviseren over wedstrijdbepalende situaties.

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

De Graafschap dondert deur naar…..

De Graafschap speelde gisteren (9 april) z’n één na laatste thuiswedstrijd in deze r…