Home Sport Goud van Weeghel en brons voor Bruinsma op vijfde dag Rio 2016

Goud van Weeghel en brons voor Bruinsma op vijfde dag Rio 2016

Op de vijfde wedstrijddag van de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro heeft Paralympic TeamNL twee medailles veroverd. Wheeler Kenny van Weeghel won goud op de 400 meter en zwemster Liesette Bruinsma was goed voor brons op de 50 meter vrije slag.

De gouden race van Van Weeghel in de klasse T54 kreeg met name gestalte in de laatste 150 meter. “Mijn tweede bocht was perfect. Ik kon als het ware meeliften op de schouder van Liu en op het rechte eind besefte ik dat hij niet meer ging komen. Werelds dit.” Het was de derde plak voor Van Weeghel op de 400 meter, eerder won hij goud in Athene 2004 en zilver in Londen 2012.

Bruinsma raakte op de 50 meter vrije slag S11 weliswaar haar wereldrecord kwijt, maar daar leed haar humeur niet onder. “Het zijn mijn eerste Spelen en toch heb ik al twee medailles, hoe mooi is dat? Dan doe je het gewoon heel goed”, zei de Friezin, die al goud won op de 400 meter vrije slag.

Op de tennisbaan bereikten Jiske Griffioen, Diede de Groot en Aniek van Koot de halve finales, waarin Griffioen en De Groot elkaar treffen. Het vrouwendubbelspel krijgt bovendien een Nederlandse finale, waarin Griffioen en Van Koot het opnemen tegen De Groot en Marjolein Buis.

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Superstart van Superboeren in 2020!

De superboeren kennen in 2020 een superstart! 9 punten uit 3 wedstrijden; een ongekende lu…