Home Noord-Brabant Eindhoven Jong PSV geeft gelijkspel uit handen in stadsderby tegen FC Eindhoven

Jong PSV geeft gelijkspel uit handen in stadsderby tegen FC Eindhoven

FC Eindhoven winstVrijdag was matchday in Eindhoven. Niet omdat koploper in de Eredivisie PSV een belangrijke wedstrijd moest spelen. Nee, aan de Aalsterweg speelden de twee andere Eindhovense clubs tegen elkaar in een heuse derby. FC Eindhoven ontving de jongelingen van PSV voor een stijd tussen de huidige nummer twee en twaalf in de Jupiler League.

In tegenstelling tot de Lichtstad Derby (de jaarlijkse ontmoeting tussden de eerste elftallen van de twee Eindhovense clubs) is FC Eindhoven de grote favoriet bij de ontmoeting tegen de jongelingen van PSV. Niet geheel onterecht, want de ploeg van trainer Jean Paul de Jong doet het erg goed in de Jupiler League. En dat al enkele seizoenen. Van de laatste drie seizoenen eindigden de Blauw-Witten tweemaal in de top 6 en ook dit seizoen gaat het goed in het Jan Louwers-Stadion.

FC Eindhoven PSV 30012015 bHet lukte de thuisclub goed om de bezoekers van zich af te houden. Vooral Boris Cmiljanic van Jong werd zo onder druk gezet dat de aanvaller van de bezoekers totaal niet in het spel kon komen. Een groot compliment voor de verdediging van FC Eindhoven, de doorgaans toch wat opstartproblemen heeft in de wedstrijd. Toch lukte het de thuisploeg het eerste half uur niet door te drukken, want ook de verdediging van Jong PSV hield goed stand. FC Eindhoven kwam in de 33e minuut uit eindelijk toch op voorsprong door een kopbal van aanvoerder Jens van Son, na een voorzet van Joey Sleegers. 1-0 Was ook de tussenstand, die echter net zo goed andersom had kunnen zijn.

FC Eindhoven PSV 30012015 aNa bijna een kwartier in de tweede helft bleek het dat Jong PSV met meer pit uit de kleedkamer was gekomen. Elvio van Overbeek toonde zijn goede vorm en bracht de stand weer gelijk met een pracht van een doelpunt. De ommekeer kwam mede door François Marquet, die de slecht presterende Cmiljanic na rust verving. De 1-1 gelijkstand leek uiteindelijk dan ook de eindstand te worden, een eindstand die FC Eindhoven, gezien de verhoudingen, als verliezer van de wedstrijd zou aanwijzen.

FC Eindhoven PSV 30012015FC Eindhoven leek na het doelpunt even de weg kwijt en wisselde Jason Bourdouxhe voor Torino Hunte en –Fries Deschilder voor Diego Karg. De 84e minuut bracht dan toch de Eindhoven-supporters op de banken. Chiro N’Toko kopte de bal uit een vrije trap van Maxime Gunst achter doelman Jesse Bertrams en zorgde zo voor een verdiende overwinning voor de thuisploeg, die zo de tweede plek in de Jupiler League in handen hield. Achtervolgers FC Volendam, FC Emmen en Sparta Rotterdam speelden daarbij gelijk, waardoor FC Eindhoven bij puntverlies door Roda, aanstaande zondag uit tegen MVV Maastricht, enkele punten los kan komen.