Home Noord-Brabant Kempen UNA met beide benen op de grond gezet tegen WKE

UNA met beide benen op de grond gezet tegen WKE

UNAWKE
Na de fraaie 4-0 overwinning van UNA op ADO’20 van vorige week waren de verwachtingen in het Zeelster kamp hoog gespannen. Maar was UNA nou zo sterk en was ADO’20 zwak? Het antwoord bleef niet lang uit. Thuis verloren de geelzwarten afgelopen zaterdag van WKE en de Heemskerkers kregen een dag later in Haarlem met 7-2 een pak voor de broek van de Koninklijke HFC.

WKE verloor de openingswedstrijd met 2-1 van Leonidas. De Emmense ploeg moest het toen doen zonder vier geschorste en vier geblesseerde spelers. Blijkbaar waren de meeste daarvan afgelopen zaterdag wel van de partij op Sportpark Zeelst. Het team van trainer Paul Weerman trok fel van leer en UNA doelman Danilo Verus moest al vroeg in de wedstrijd handelend optreden bij gevaarlijke schoten van Emad Sanafikhah en Guus de Vries. Na een kwartier kwam de ploeg van Mark Schenning beter in haar element. In de twintigste minuut passte Pieter Jan Scheerlinck fraai op Brian Boogers. De UNA wervelwind omspeelde knap doelman Bangma en drukte 1-0 af. Amper vier minuten later ontstond het cruciaal moment in de wedstrijd. Boogers ging door zijn enkel en kon niet meer verder. Ron Jansen kwam voor hem in het veld. Het ritme bij UNA was verstoord en WKE ging in het offensief. In de 28e minuut kopte Yume Ramos de gelijkmaker binnen. Twee minuten voor rust zette Jan Hooiveld perfect voor en Robby Holder deponeerde de 1-2 achter Danilo Verus.

In het tweede bedrijf zette UNA meer druk. Daardoor ontstonden ook diverse kansen. Nick Tielemans schoot oog in oog met de Emmense sluitpost tegen Diederik Bangma op en even later stond de Drenthse keeper in de weg bij een fraaie kans van Rob van Boekel. Vervolgens eindigde een poging van Ron Jansen in hoekschop.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam de UNA storm af. Het had er alle schijn van dat 1-2 de eindstand zou worden, maar toch bleef UNA jagen op de gelijkmaker, waardoor de gasten konden counteren. Vijf minuten voor tijd kwam de 1-3 dan ook op het scorebord en weer was het Holder die toesloeg.

Twee wedstrijden gespeeld; één gewonnen, één verloren. UNA staat weer met beide benen op de grond. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen JVC in Cuijk op het programma. Zeer lastig!