Home Gelderland NEC walst in enkele minuten over FC Oss heen

NEC walst in enkele minuten over FC Oss heen

27102014 NEC FC Oss 14Het is NEC Nijmegen zondagmiddag met pijn en moeite gelukt de leiding in de Jupiler League te behouden. In eigen stadion De Goffert kon het FC Oss met moeite op afstand houden. Pas in de tweede helft wisten de Nijmegenaren de winst veilig te stellen. In Nijmegen bleven de 3 punten achter door een 3-1 winst op de ploeg uit Oss.

Vanaf het begin van de wedstrijd zette NEC druk. Direct in de beginfase waren er al enkele mogelijkheden voor de Nijmegenaren, die met een flink gewijzigd team ten opzichte van vorige week aantrad. De kansen werden door de verdediging van FC Oss gepareerd, waarna het leek alsof NEC de moed al snel in de schoenen liet zakken. Rick Stuij van den Herik leek daar gebruik van te maken en bracht de Ossenaren bijna op voorsprong. Maar net als de kopbal van Sjoerd Arts op de lat van FC Oss, lukte het beide partijen voor rust niet te scoren.

In de tweede helft kwam de formatie van trainer Wil Boessen al snel op voorsprong. Met een meesterlijk schot trapte Kevin van Veen de bal achter de Nijmeegse doelman Joshua Smits. Niet geheel vrijuit bij het doelpunt ging Rens van Eijnden, die de topscoorder uit Oss wel erg vrij liet in zijn spel. Tot de 72e minuut leek NEC af te stevenen op een nederlaag in eigen huis, maar Christian Santos bracht de ommekeer. Na een voorzet van Navarone Foor zette Santos eerst zelf de 1-1 op de borden, om krap een minuut later Alireza Jahanbakhsh te bedienen voor de 2-1. Oss was gebroken en ewnkele minuten later werd Santos helemaal matchwinner door in de 77e minuut ook Sjoerd Arts in positie te brengen, die met de 3-1 de wedstrijd op slot schoot. De gele kaart die hij eerder kreeg werd hem daardoor helemaal vergeven.