Home Cultuur Kunstenaar Herman Gordijn overleden

Kunstenaar Herman Gordijn overleden

Herman Gordijn (Den Haag, 1932) is overleden. Hiermee heeft de Nederlandse kunstwereld een uitzonderlijke kunstenaar verloren.

Van 1950 tot 1955 volgde hij een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. In 1960 vestigde hij zich in Amsterdam. In de jaren 60 en 70 was hij naast schilder en graficus ook zeer productief als decor- en kostuumontwerper voor toneelgezelschappen. Van 1969 tot 1987 was hij docent aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Gordijn werd ook bekend door zijn monumentale portretten in opdracht, zoals van koningin Beatrix, de actrice Charlotte Köhler en de acteur Ton Lutz. Over zijn werk verschenen meerdere (televisie)documentaires en boeken.

Herman en zijn levenspartner waren onlangs maandenlang intensief en enthousiast betrokken bij het samenstellen van een uitgebreid retrospectief op diens unieke en eigenzinnige oeuvre in Museum MORE. Deze samenwerking heeft het museum als bijzonder warm en onmisbaar ervaren. Het was de wens van Herman dat de tentoonstelling doorgang vindt en van start gaat op 25 juni as, zoals gepland.

Herman Gordijn woonde en werkte afwisselend in de buurt van Montpellier, de Gelderse Vallei en in Amsterdam. De kunsternaar is 85 jaar geworden.

Laad meer Cultuur
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Joy Wielkens (‘BILLIE!’) over de voorstelling, discriminatie en meer…

Enkele weken geleden was Maxazine aanwezig bij de première van de voorstelling ‘BILLIE! La…