Kies je regio

Sport

 • Frank Arnesen commissaris bij PSV
  Frank Arnesen (60) treedt per 1 juni toe tot de Raad van Commissarissen van PSV. De Deen, in het verleden zowel speler, assistent-trainer en technisch manager in Eindhoven, krijgt de portefeuille voetbalzaken onder zich. Arnesen neemt de rol over van Hans van Breukelen die afgelopen zomer naar de KNVB vertrok. “Ik vind het een enorme eer dat PSV mij in deze functie heeft teruggevraagd en kijk er naar uit om op de achtergrond de club van dienst te kunnen zijn”, zegt de in Eindhoven woonachtige Arnesen. “Ik kijk er naar uit om in deze voor mij nieuwe functie aan de slag...Lees meer...
 • KNVB tevreden met inzet van videoscheidsrechters op WK
  Op het WK voetbal dat volgend jaar in Rusland wordt gehouden, zijn voor het eerst in de historie van een eindronde videoscheidsrechters actief. “We hebben vooralsnog alleen maar positieve reacties over het systeem gehoord'', liet FIFA-voorzitter Gianni Infantino weten op het 67e congres van de Zuid-Amerikaanse confederatie Conmebol, dat in de Chileense hoofdstad Santiago werd gehouden. “Om die reden zijn we tot dit besluit gekomen.” Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal bij de KNVB, is zeer tevreden met de beslissing van de wereldvoetbalbond. Ambitie KNVB “Zijn uitspraken sluiten naadloos aan op de ambitie van de KNVB. Als bestuurders hebben wij onze verantwoordelijkheid om...Lees meer...
 • Feyenoord is heel dichtbij de eerste titel sinds 1999
  Feyenoord heeft na een geweldig weekeinde een reuzenstap naar het eerste kampioenschap van deze eeuw gezet. De Rotterdammers wonnen zondagmiddag met 0-2 bij Vitesse en zagen daarna Ajax verliezen bij PSV (1-0). De Rotterdammers – die in 1999 voor het laatst als eerste eindigden in de Eredivisie – kunnen in hun eerstvolgende duel (zondag 7 mei bij Excelsior) de titel pakken, nu ze een voorsprong van vier punten hebben op de Amsterdammers. Bovendien heeft het team van trainer Giovanni van Bronckhorst een beduidend beter doelsaldo dan de concurrent uit de hoofdstad. Als de ‘club uit Zuid’ zijn uitwedstrijd tegen de stadgenoot wint,...Lees meer...

Advertentie

10% korting op alle moederdagcadeaus. Geldig van 14 april t/m 14 mei. 500x500

Economie

 • Inkomensverschil man-vrouw in Nederland pas in 2052 gedicht
  De Europese Commissie pleit voor tien dagen vaderschapsverlof. Dat is een van haar plannen om de loonverschillen tussen mannen en vrouwen te verkleinen. Uit onderzoek van PwC blijkt dat in Nederland vrouwen gemiddeld zestien procent minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Als dit percentage gelijk zou liggen, nemen de inkomsten...Lees meer...
 • Toenemend aantal zzp'ers vraagt bijstand aan
  Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers onverwacht met twaalf procent toegenomen in het eerste kwartaal. De index is gebaseerd op het aantal ondernemers dat een beroep doet op bijstandverlening voor zelfstandigen in de vorm van krediet en/of uitkering bij circa 300...Lees meer...

Buma Music Academy: nu ook klassiek

Een workshop klassieke muziek door Componist des Vaderlands Willem Jeths en componiste Claudia Rumondor markeert een nieuw onderdeel van de Buma Music Academy, het gratis muzieklesprogramma op middelbare scholen. Naast Pop, HipHop en Dance zal er met ingang van het schooljaar 2015-2016 ook een lesmodule worden aangeboden voor klassieke muziek. Jeths: “Jongeren zijn niet alleen de componisten van de toekomst, maar ook de luisteraars, liefhebbers en concertbezoekers.”

De leerlingen van het Cambium College uit Zaltbommel hebben op 19 mei de primeur van deze nieuwe lesrichting met een workshop in TivoliVedenburg. Voor Jeths is de samenwerking met de Buma Music Academy een logische stap: “De Nederlands gecomponeerde klassieke muziek wordt weinig gespeeld en er wordt weinig naar geluisterd. Als Componist des Vaderlands heb ik van Buma Cultuur de opdracht gekregen daar iets aan te doen. Het erfgoed van de Nederlands gecomponeerde klassieke muziek verdient een terugkeer op de culturele kaart. Eén van de aandachtsgebieden daarbij is de educatie en de Buma Music Academy sluit daar natuurlijk perfect bij aan. Met ons team zijn we nu een toegankelijk en inspirerend klassiek lespakket aan het ontwikkelen dat we komend schooljaar als extra lesmodule gaan aanbieden. We richten ons daarbij in eerste instantie op de populaire klassieke muziek, die middelbare scholieren al kennen van bijvoorbeeld filmscores, games of commercials.”

Muziekonderwijs onder druk
Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur en heeft als doel het muziekonderwijs in Nederland te ondersteunen. “Het muziekonderwijs op met name middelbare scholen staat al jaren onder druk en Buma Music Academy wil de scholen op dat gebied helpen”, legt Frank Helmink van Buma Cultuur uit. “Al enkele honderden scholen in het Voortgezet Onderwijs doen mee aan ons gratis programma met actuele lesinhoud, motiverende instructie-video’s, interactieve opdrachten en zelfs een popquiz. Wat nog ontbrak was een klassieke module en die gaan we nu aan het pakket toevoegen. En we zijn natuurlijk erg blij dat een aansprekend componist als Willem Jeths het belang ziet van goed muzikaal onderwijs op middelbare scholen en zich aan dit educatieve programma heeft verbonden.”

Cursus Webdesign

Gratis toegankelijk programma
Buma Music Academy biedt deelnemende scholen in het Voortgezet Onderwijs een uitgebreid pakket van muziekmodules, meer dan vijfendertig afzonderlijke lessen, inspirerende workshops op school en toegang tot software waarmee leerlingen zelf kunnen componeren, produceren en remixen. Aan elke lesmodule is bovendien een professionele ‘Music Master’ gekoppeld, vaak een bekende artiest. Deze Music Masters helpen en inspireren de leerlingen in hun projecten en begeleiden ze bij het samenstellen van een eigen school-act.

banner 468x60 JPG

Leave a Reply

Cultuur

 • Jurk en cape koningin Máxima vanaf morgen te zien in TextielMuseum
  Het ensemble dat koningin Máxima vandaag op Koningsdag drroeg tijdens het bezoek aan Tilburg is vanaf morgen te bewonderen in het TextielMuseum. Het museum is zeer verheugd dit derde meesterstuk, gemaakt door Jan Taminiau, toe te mogen voegen aan de tentoonstelling ‘Oranje Boven! | Koninklijk Textiel’. Voor de cape heeft JANTAMINIAU in samenwerking met het TextielLab van het TextielMuseum een bijzondere jacquard geweven stof ontwikkeld die gradiënt overloopt in zowel kleur...Lees meer...
 • Meesterstukken Jan Taminiau te zien in TextielMuseum
  Twee meesterstukken van Jan Taminiau worden vanaf 27 april toegevoegd aan de tentoonstelling ‘Oranje Boven! Koninklijk Textiel | Meesterstukken’. Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Tilburg en de 50ste verjaardag van de koning is voor het TextielMuseum een feestelijke aanleiding om een speciaal gedenkdamast te vervaardigen. Het aanbieden van damasten tafellinnen aan de koninklijke familie bij een feestelijke gebeurtenis of bij het bezoek aan een stad is al eeuwenlang een traditie. Ontwerper...Lees meer...
 • Pakket maatregelen nodig voor verbetering arbeidsmarkt cultuursector
  Om de zwakke positie van mensen op de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector te verbeteren, is er een breed pakket aan maatregelen nodig. In een gezamenlijk advies komen de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Raad voor Cultuur daarom met concrete voorstellen om het verdienvermogen in de sector te vergroten, de inkomenszekerheid te verbeteren, scholing te bevorderen en het overleg tussen werkgevers en de vakbeweging te versterken. In een eerdere verkenning (januari 2016) hebben...Lees meer...