Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Preventief fouilleeractie Rotterdam levert wapens op

Rotterdam – Preventief fouilleeractie Rotterdam levert wapens op

Bij een preventief fouilleeractie in de Rotterdamse binnenstad heeft de politie op 6 januari drie mannen van 20, 25 en 33 jaar aangehouden. Ze hadden meerdere wapens in hun auto.

De 25-jarige komt uit Rotterdam; de overigen hebben een onbekende woonplaats. Het drietal zat in één auto en werd één voor een gecontroleerd. De mannen hadden niets verbodens op hun lichaam, maar in hun auto lag des te meer. In hun voertuig troffen de agenten een vuurwapen, meerdere messen en gereedschap aan. Het trio zit vast.

Tipgeldregeling
Vuurwapenbezit leidt tot gebruik van vuurwapens waarbij slachtoffers kunnen vallen. Om (vuurwapen)geweld in Rotterdam terug te dringen is één van de maatregelen een beloning voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Een tipgever kan daarvoor maximaal 750 euro krijgen.

Bel het TCI
Heb jij een tip over een vuurwapen? Bel dan met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Deze afdeling gaat zeer vertrouwelijk om met de gegevens van de melder. De hoofdofficier van justitie bepaalt uiteindelijk of de tipgever met maximaal 750 euro wordt beloond. Rotterdammers kunnen vermoedens van vuurwapens melden via het telefoonnummer van de Vuurwapentiplijn 06 479 562 32.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…