Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Achtergelaten uithaler zwaargewond na val van container

Rotterdam – Achtergelaten uithaler zwaargewond na val van container

Een 24-jarige man uit Rotterdam is zwaargewond geraakt na een val uit een container op de Maasvlakte. Hij is, samen met andere mannen die hem daar met zijn verwondingen achterlieten, aangehouden op verdenking van het ‘uithalen’.

Woensdag 19 april rond half tien in de avond kreeg de politie een melding binnen van een groep jongens die mogelijk aan het uithalen waren. Hierop zijn agenten meteen naar de Maasvlakte gereden. Zij konden daar meteen twee mannen aanhouden. Dat gaat om een 19-jarige en 20-jarige man. Beiden komen uit Utrecht.

De politie trof even verderop echter ook een derde verdachte aan. Hij is door de andere twee verdachten zwaargewond op de grond achtergelaten. Uiteindelijk is de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 

Wat zijn uithalers?
Uithalers zijn personen die op verschillende manieren, vaak in opdracht van een (criminele) organisatie, toegang proberen te krijgen tot terreinen van containerterminals om verdovende middelen, vaak cocaïne, uit zeecontainers die naar Nederland zijn verscheept te halen en buiten het terminalterrein te brengen.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…