Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Vrouw aangerand op Marnixstraat: recherche zoekt (specifieke) getuigen en camerabeelden

Amsterdam – Vrouw aangerand op Marnixstraat: recherche zoekt (specifieke) getuigen en camerabeelden

In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 april 2023 vond op de Marnixstraat in het centrum van Amsterdam een aanranding plaats. Een nog onbekende man benaderde het vrouwelijke slachtoffer eerst op vervelende wijze en randde haar vervolgens aan. De recherche is dringend op zoek naar mensen die mogelijk iets van dit incident gezien hebben en/of in bezit zijn van relevante camerabeelden.

Het slachtoffer stapte woensdag 19 april rond 00.05 uur uit de tram op de halte Rozengracht en liep in de richting van de Marnixstraat. Op de kruising van de Rozengracht en de Marnixstraat zag ze dat er een onbekende man vlak achter haar kwam lopen. Deze man maakte seksueel getinte opmerkingen naar het slachtoffer en volgde haar over de Marnixstraat naar de Bullebaksluis. Hij wordt ervan verdacht haar daarna bij de Bullebaksluis, de brug van de Marnixstraat naar de Bloemgracht, aangerand te hebben. Na de aanranding vluchtte het slachtoffer weg over de Bloemgracht. Op haar vlucht struikelde en viel ze, maar uiteindelijk wist de vrouw zichzelf in veiligheid te brengen. Lichamelijk gezien raakte het slachtoffer niet gewond door de aanranding, wel liep ze licht letsel op door het struikelen en vallen. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…