Home Gelderland Achterhoek Het was weer feest op de Vijverberg

Het was weer feest op de Vijverberg

logo de graafschapDe Graafschap wint eerste wedstrijd na de winterstop met 2-0 van Excelsior
Ondanks het feit dat de Graafschap tegen Excelsior volgens de lokale media een slechte wedstrijd was, heb ik als supporter de hele wedstrijd op het puntje van mijn stoeltje gezeten. Het was niet allemaal hoogstaand voetbal uit de Ajax-school, maar er was strijd en passie uit de Jan Vremanschool. Dit is wat men op de Vijverberg wil. Er werd gevochten om iedere meter, om iedere bal. De spelers gingen voor elkaar. Jammer genoeg leverde het in de eerste helft geen doelpunten op. Ook Excelsior kreeg maar weinig doelkansen waaronder één niet te missen kans voor een leeg doel. Maar gelukkig kreeg de Rotterdammer Tom van Weert hem voor het verkeerde been en ging de bal ruim naast. Ook moest keeper Hidde Jurjus een paar keer laten zien dat de Spinnekop terecht scandeerde: “Hidde in Oranje”.
Het publiek, dat wederom met meer dan 10 000 man op de tribune zat, kon meteen in de tweede helft weer een gretig De Graafschap zien. Een wanhopige trainer Alfons Groenendijk probeerde nog met al zijn mogelijke wissels het tij te keren, maar de Graafschap bleef aandringen. Ook de vedette Luigi Bruins (die eerder op de dag voor de derde keer vader was geworden en met zijn oudste zoontje als mascotte het veld op was gekomen) moest gewisseld worden omdat hij geen potten kon breken bij de solide verdediging van de Graafschap. En dat mag ook wel eens gezegd worden, dat voor het eerst in heel lange tijd de 0 werd gehouden op de Vijverberg.

En dan de 71e minuut. De ban werd gebroken. De op dat moment eigenlijk al moe gestreden Cas Peters scoorde de bevrijdende 1-0. Het stadion stond op zijn kop. Cas werd even later dan ook gewisseld en verliet onder een daverend applaus het veld. En toen werd het billenknijpen. Het zal toch niet gebeuren……. “Vier minuten extra speeltijd” werd er omgeroepen. Gelukkig waren dat er maar twee en toen was de wedstrijd beslist. Vincent Vermeij tikte een bal die slecht weggewerkt was door de keeper eenvoudig in en de wedstrijd zat op slot. Meer dan 10 000 mensen kijken nu al weer reikhalzend uit naar de volgende bruiloft op de Vijverberg.
d'ran

De Graafschap – Excelsior 2-0

Arbiter Dennis Higler | Toeschouwers: 10.253

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Cas Peters (71’), 2-0 Vincent Vermeij (90+2′)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek; Karim Tarfi, Lion Kaak, Bryan Smeets (67’ Youssef El Jebli), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters (75’ Kristopher Vida).

Opstelling Excelsior: Tom Muyters; Khalid Karami (84′ Stanley Elbers), Sander Fischer, Henrico Drost, Adil Auassar; Jeff Stans, Rick Kruys, Brandley Kuwas, Luigi Bruins (64’ Daan Bovenberg); Tom van Weert en Nigel Hasselbaink (72’ Daryl van Mieghem)

En de uitstekend leidende scheidsrechter Dennis Higler had geen enkele kaart nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden.