Home Zuid-Holland Rotterdam Politie neemt 200 navigatiesystemen in beslag

Politie neemt 200 navigatiesystemen in beslag

De politie heeft bij een actie bij een opkoper in Rotterdam-West maandag in totaal zo’n 200 navigatiesystemen in beslag genomen. Onderzocht wordt hoeveel er gestolen zijn, maar dat er gestolen systemen bij zijn, is al zeker. Tijdens een reguliere controle in Rotterdam-West bezocht de politie diverse zogenoemde gruthokkers. Dat zijn opkopers van helinggevoelige goederen, oftewel goederen die veel gestolen worden. Deze opkopers zijn sinds januari van dit jaar verplicht een register bij te houden.

Bij deze controle twee weken geleden werden acht opkopers bezocht. Bij een bedrijf aan de Beukelsdijk in Rotterdam werd geen register gevonden. Er werd toen van zo’n 70 navigatiesystemen het serienummer geregistreerd, en onderzoek de afgelopen twee weken wees uit dat daarvan 21 waren gestolen. Twee werden in beslag genomen om nader te onderzoeken.

Daarop werd besloten deze week opnieuw bij het bedrijf langs te gaan. De beide eigenaren, Rotterdammers van 38 en 40 jaar oud, zijn aangehouden. Nu werden 200 navigatiesystemen in beslag genomen. Daar wordt nog nader onderzoek naar gedaan.

Tijdens de instap kwam een man de zaak binnen, met twee navigatiesystemen die hij wilde laten repareren. Een van de twee systemen bleek afkomstig uit een gestolen auto. Ook deze man, een 38-jarige Rotterdammer, werd aangehouden.

De drie verdachten zijn heengezonden en zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden. De controles bij de andere zeven opkopers wezen niet op heling.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…