Home Zuid-Holland Rotterdam Snelle aanhoudingen voor diefstal elektrische fietsen Maassluis

Snelle aanhoudingen voor diefstal elektrische fietsen Maassluis

Twee mannen van 26 en 36 jaar oud werden dinsdagochtend in Rotterdam aangehouden nadat zij in het bezit bleken te zijn van twee gestolen elektrische fietsen. Deze waren in de nacht ervoor weggenomen bij een kelderinbraak aan de Mesdaglaan in Maassluis. Dinsdag werden surveillerende agenten op de PC Hooftlaan aangesproken door een 70-jarige man. Hij vertelde dat er in de nacht ervoor was ingebroken in zijn kelderbox aan de Mesdaglaan. De agenten reden met hem mee en zagen dat het slot van de kelderdeur was verbroken. Bij de inbraak waren twee nieuwe elektrische fietsen compleet met laders weggenomen. De man wist te vertellen dat hij en zijn 68-jarige buurman de frame nummers niet wisten, maar wel dat de postcodes en huisnummers in de fietsen stonden gegraveerd. De mannen zouden aangifte gaan doen.

In de loop van de ochtend viel er een melding bij het metrostation Rijnhaven om twee RET controleurs te assisteren bij een naamscontrole. De controleurs hadden twee mannen staande gehouden die twee zo goed als nieuwe elektrische fietsen bij zich hadden en vertrouwden het niet. De meldkamer meldde direct aan de agenten dat er in Maassluis twee fietsen waren weggenomen bij een inbraak. Deze zouden zijn voorzien van de postcodes van de aangevers. Na controle door de agenten ter plaatse, bleek het inderdaad om de gestolen elektrische fietsen te gaan.

Beide verdachten, een 26-jarige man uit Rozenburg en een 36-jarige man Maassluis, werden direct aangehouden. De recherche start een onderzoek naar deze zaak. De fietsen zijn in beslag genomen en worden teruggebracht naar de eigenaren.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…