Home Zuid-Holland Rotterdam Twee vuurwapens van de straat na meldingen in Rotterdam

Twee vuurwapens van de straat na meldingen in Rotterdam

In de nacht van woensdag op donderdag troffen politieagenten tijdens twee afzonderlijke meldingen een vuurwapen aan. De vuurwapens werden in beslag genomen en de verdachten worden verhoord.

In de Eelkmanstraat in Rotterdam vond een woninginbraak plaats, waarbij politieagenten de drie verdachten op heterdaad konden aanhouden. Een oplettende getuige belde 112. Toen agenten bij de woning kwamen zagen ze in de tuin spullen liggen die mogelijk gestolen waren. De drie verdachten, Rotterdammers van 15, 16 en 17 jaar oud, probeerden te vluchten via de tuin. Een van hen kon worden aangehouden toen hij de politiehond zag. De tweede verdachte probeerde via een schuurdak te vluchten en gaf zich pas gewonnen toen de hondengeleider dreigde zijn politiehond achter hem aan te sturen. De derde verdachte had zich in een kliko verstopt en verzette zich hevig toen agenten hem vonden. Tegen hem moest pepperspray worden gebruikt. Een agent brak tijdens de aanhouding zijn pink. Later werd in de tuin een vuurwapen gevonden. Het drietal zit vast en wordt verhoord. De politie onderzoekt de zaak.

Bedreiging

Een 21-jarige Rotterdamse vrouw werd in de Alsemstraat door haar ex-partner met een vuurwapen bedreigd. Agenten gingen meteen op zoek naar de man, van 21 jaar uit Rotterdam, en vonden hem bij metrostation Hoogvliet. Daar stond hij samen met een 19-jarige Rotterdammer. Politie hield het tweetal aan door middel van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten. Het vuurwapen dat werd aangetroffen bleek na een onderzoek een nepwapen te zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…