Home Zuid-Holland Leiden Nederland – Saniye Çelik aangesteld als hoogleraar diversiteit politie

Nederland – Saniye Çelik aangesteld als hoogleraar diversiteit politie

Saniye Çelik is bij de Universiteit van Leiden benoemd tot hoogleraar Diversiteit en Inclusie Politie. Deze functie is onderdeel van de Vakgroep Politiestudies, wat weer onderdeel is van het Institute of Security and Global Affairs. Binnen die vakgroep gaat de lector het thema diversiteit en inclusie een plaats geven in onderzoek en onderwijs. Ook volgen er promotietrajecten.

Plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer is blij met de leerstoel Diversiteit en Inclusie bij de politie. ‘Als politie hebben we erg ons best gedaan om deze leerstoel te realiseren. We willen een veilige en inclusieve organisatie zijn. Daar werken we hard aan. Kennis en inzicht door wetenschappelijk onderzoek kunnen ons helpen te bepalen waar we staan en wat er nodig is om die organisatie te zijn waarin iedereen zich thuis voelt en tot zijn recht komt. Saniye Çelik slaat een brug tussen de politiepraktijk en de wetenschap. Omdat zij lang bij de politie heeft gewerkt en de organisatie van binnenuit kent, kan zij direct insteken op onderwerpen die er toe doen. Zo deed zij eerder een interessant onderzoek naar de vertrekredenen van collega’s met een andere culturele achtergrond. Ik kijk uit naar een verdere samenwerking met haar.’

Laad meer Leiden
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…