Home Bijlage Delft als beste stad gekozen voor studentenwoningen

Delft als beste stad gekozen voor studentenwoningen

De tijd dat studenten massaal op zoek gaan naar geschikte woonruimte is weer begonnen. Met het oog op het toekomende schooljaar willen velen op kamers gaan wonen, zodat ze niet zover hoeven te reizen. Echter liggen de woningen niet voor het oprapen en is de vraag vaak groter dan het aanbod. Veel steden doen er alles aan om oude gebouwen en kantoorpanden om te toveren tot studentenhuizen, maar vaak blijkt dat niet genoeg te zijn. Uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) blijkt dat Delft het beste scoort als het gaat om het aanbieden van studentenwoningen. Utrecht en Rotterdam kwamen als slechte uit de test.

Inspelen op behoeften
Hoewel Delft ook woningen tekort komt, doet de gemeente er wel alles aan om in te spelen op de behoeften van studenten door woonruimte te creëren. Zo helpt het ook dat er geen vergunning voor nodig is om meerdere personen in een studentenhuis te laten wonen. Daardoor verhuren particulieren vaak hun woning zodat er extra woonruimte beschikbaar wordt gesteld. Verhuisbedrijfdraagkracht.nl merkt ook dat er in deze periode massaal studenten richting Delft trekken om alvast te wennen aan de woning.

‘’Het aantal verhuizingen van studenten tijdens de zomermaanden is altijd erg hoog’’, valt een medewerker op. ‘’Iedereen probeert natuurlijk de beste woonruimte te bemachtigen en willen daarom zo snel mogelijk naar de stad toetrekken. Wij draaien soms overuren om de spullen van alle studenten zo snel mogelijk over te brengen’’.

Randstad is een ramp
Uit datzelfde onderzoek van de LSVb blijkt dat het in de Randstad vaak een ramp is om een studentenwoning te vinden. Met name in Utrecht en Rotterdam valt het niet mee om naar gepaste woonruimte te zoeken. De regels zijn erg streng in deze steden, want particulieren mogen zonder vergunning niet hun woning verhuren aan studenten. Anders worden ze op straat gezet en kunnen ze zelf op zoek gaan naar onderdak. Ook bij het creëren van nieuwe woonruimtes wordt vaak een stokje gestoken door de gemeente. Vaak is het te duur en worden er andere prioriteiten aangegeven.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – man gestoken bij ruzie rotterdam

Een  25-jarige Rotterdammer liep zaterdagochtend rond 07.00 uur twee steekwonden in de rug…