Home Utrecht OM in hoger beroep in zaak afdreiging op homo-ontmoetingsplek

OM in hoger beroep in zaak afdreiging op homo-ontmoetingsplek

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland heeft hoger beroep aangetekend tegen een uitspraak van de rechtbank in de zaak van een hoofdagent die probeerde twintig slachtoffers af te dreigen.

De verdachte maakte misbruik van een politieaccount van een collega om van genoteerde kentekens van een homo-ontmoetingsplek naam en adresgegevens te achterhalen. Vervolgens stuurde hij naar meerdere slachtoffers afdreigingsbrieven met een eis om geld in de vorm van bitcoins. Het OM eiste in eerste aanleg 24 maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk met een verplichting behandeld te worden voor zijn stoornis.

De rechtbank legde negen maanden celstraf op waarvan zes voorwaardelijk met een behandelverplichting. Het OM stelt dat deze uitspraak niet in verhouding staat tot de aard en de ernst van het gepleegde feit en de gevolgen daarvan voor de kwetsbare doelgroep slachtoffers. Het OM heeft daarom hoger beroep aangetekend.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Utrecht/Gooi- en Vechtstreek/ Flevoland – Bijna 100 bestuurders beboet voor gevaarlijk weggedrag

Tijdens twee actiedagen gericht op gevaarlijk rijgedrag ten opzichte van vrachtwagens heef…