Home Zuid-Holland Delft Veel verzet bij aanhouding

Veel verzet bij aanhouding

Politieagenten moesten vrijdag 3 mei tegen middernacht flink aan de bak om een situatie van dreigende escalatie in een woning aan de Van Berkelhof in Delft in goede banen te leiden, Een 36-jarige verdachte trachtte daarbij een agent te wurgen. Agenten waren op verzoek van de bewoonster naar de woning gegaan omdat de zoon des huizes voor problemen zorgde. Toen agenten ter plaatse kwamen en de situatie trachtte te bemiddelen, reageerde de 36-jarige zeer agressief naar de agenten. Die besloten om de man vervolgens aan te houden. De man greep daarbij een van de agenten bij de keel en trachtte hem door middel van een armklem te wurgen. Doordat collega’s direct reageerden en daarbij pepperspray tegen de man gebruikten, konden zij de collega ontzetten. In het tumult viel de 64-jarige bewoonster en brak daarbij vermoedelijk haar pols. De 36-jarige agressieve man werd ingesloten voor nader verhoor. De betrokken politieman deed aangifte tegen de 36-jarige.

Laad meer Delft

Geef een antwoord

Bekijk ook

Delft – Identiteit overleden persoon Vrijenbansekade bekend

De identiteit van de overleden persoon die op zondagochtend 12 februari werd gevonden in h…