Home Zuid-Holland Delft Binnenstadbelangen-vereniging Tussen de Geveltjes komt met plannen

Binnenstadbelangen-vereniging Tussen de Geveltjes komt met plannen

Op 15 april presenteert binnenstadbelangen-vereniging Tussen de Geveltjes haar plannen in Theater de Veste. Wat? Alwéér een nieuwe club? Ja, maar wel één voor de héle binnenstad. “Er is heel veel bevlogenheid in de binnenstad voor de binnenstad”, zegt Kees Koreneef, één van de initiatiefnemers van Tussen de Geveltjes. “Voor Zuidpoort, voor de Klis, voor de horeca, voor de ambulante handel, voor de Langendijk. Tussen de Geveltjes maakt zich sterk voor het complete 2611-gebied, voor de hele binnenstad – voor alle ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners.”

Top Vijf

Tussen de Geveltjes heeft één ambitie: er samen voor zorgen dat de Delftse binnenstad binnen 3 jaar in de Top Vijf van leukste winkelgebieden van Nederland staat. Nu is de binnenstad gerankt rond de tiende plek. “Helemaal niet slecht, en dat is precies onze insteek: het gaat goed, en met elkaar kunnen we het nóg beter doen.”

Verbinden

Hoe de nieuwe vereniging dat voor elkaar wil boksen, vertelt ze op 15 april in De Veste. Koreneef licht wel alvast een tipje van de sluier op: “Eén ding is zeker: zonder elkaar gaat het niet lukken. Maar met elkaar kunnen we meer zijn dan de som der delen. Door te verbinden, zodat de hele binnenstad kan aansluiten als er in één gebied iets leuks wordt georganiseerd. Zoals? Nou, neem de Rode Loper. Die werd vorig jaar september gehouden in de Oude Langendijk. Dat was een heel geslaagd straatfeest – en had een geweldig binnenstadfestijn kunnen zijn als de hele binnenstad zich had aangesloten. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat meer bezoekers langer naar Delft komen en, nog belangrijker, dat ze terúgkomen. In een straal van 10 kilometer rond Delft wonen 1,2 miljoen mensen. Die moeten er vaker voor kiezen om naar Delft te komen. En dat kan – door ervoor te zorgen dat de binnenstad niet alleen de place to buy is, maar ook de place to be. Dat er wat te zien of te doen is in de binnenstad.”

Contacten

Tussen de Geveltjes is opgericht op initiatief van vastgoedeigenaren, die het spook van leegstand geen kans wil geven in de binnenstad. Uit onderzoek blijkt dat de binnenstad wat leegstand betreft, goede vooruitzichten heeft, maar dat is geen reden om achterover te leunen. “We houden een lijst van leegstaande panden bij en proberen winkeliers uit andere steden en die een aanvulling zijn op de Delftse binnenstad, warm te maken om zich hier te vestigen. Uiteraard is het daarna aan de eigenaar om tot een deal te komen – wij gaan als vereniging niet bepalen wat er in de leegstaande panden komt. We leggen alleen contacten.”

Iedereen

Voor wie is de bijeenkomst op 15 april bedoeld? Koreneef: “We zoeken mensen die willen meedoen en de binnenstad leuker willen maken. We zoeken mensen die ambassadeur willen zijn voor de binnenstad. En, voor de duidelijkheid: we verdienen helemaal niks aan Tussen de Geveltjes. Alleen de binnenstad verdient aan Tussen de Geveltjes. Want alles wat we aan middelen binnenkrijgen, zetten we 100 procent in voor de binnenstad. Wie 15 april naar De Veste moeten komen? Iedereen die het beste voor heeft met de binnenstad. Iedereen die sceptisch is over onze ambitie. Iedereen die meer wil weten over hoe we de binnenstad in de Top Vijf willen krijgen. Iedereen dus – jij komt toch ook?”

 

Laad meer Delft

Geef een reactie

Bekijk ook

Delft – Man overleden na auto te water Oostpoortweg

Zondagochtend 10 december raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak te water bij …