Home Zeeland Zeeuws Vlaanderen Terneuzen Sas van Gent – Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt

Sas van Gent – Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt

Om ongeveer 04.15 uur in de nacht van zaterdag op zondag kregen surveillerende agenten de melding om naar de Irenestraat te rijden. Daar zou een personenauto midden in een plantsoen staan.

De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen inderdaad een auto aan die helemaal vast zat in de modder. De bestuurder kon het voertuig met geen mogelijkheid meer weg rijden. De 24-jarige man uit Sas van Gent was zichtbaar onder invloed van alcohol en moest op straat een blaastest ondergaan. Hij blies een ‘F’ wat betekent dat hij veel teveel gedronken heeft om nog aan het verkeer te mogen deelnemen.

De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse heeft gedaan. Volgens deze analyse blies de man 800 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, wat neerkomt op ongeveer negen keer meer dan is toegestaan voor een beginnend bestuurder. De man moest dan ook zijn rijbewijs achterlaten bij de politie. De agenten sturen dit door naar de Officier van Justitie die erover beslist wat er met het document gaat gebeuren. De man kreeg een dagvaarding mee en moet zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Laad meer Terneuzen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Koudekerke/Vlissingen – Verdachte van woninginbraak aangehouden

Dinsdagochtend is een 27-jarige man uit Vlissingen aangehouden voor een inbraak in een won…