Home Gelderland Harderwijk Verdachte insluiping winkels voor tweede keer aangehouden

Verdachte insluiping winkels voor tweede keer aangehouden

Foto (c) Unique Photo Video

Dinsdag is door winkelmedewerkers van een drogist aan de Lange Zelke in Vlissingen een man op heterdaad betrapt terwijl hij zich in hun magazijn bevond. Hij was hier onbevoegd binnengekomen en sloeg op de vlucht toen hij werd betrapt. De politie werd gebeld en door agenten is een zoekslag gemaakt in het centrum van Vlissingen. Na enige tijd werd de man aangetroffen in het magazijn van een andere drogist aan de Walstraat in Vlissingen. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats (hij staat bekend als veelpleger) is door de politieagenten aangehouden en overgebracht naar het bureau. Omdat hij er van verdacht werd goederen te hebben gestolen uit diverse winkels (kantoorruimtes en magazijnen van winkels) in Vlissingen, is de man in verzekering gesteld en heeft hij vastgezeten tot 20 november 2012. Tot op dat moment konden de rechercheurs die met de zaak bezig waren niet voldoende bewijs vinden om de man nog langer vast te houden.

Eind november 2012 deed een gedupeerde uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangifte bij de politie van de diefstal van een bankpas. Met die bankpas was vele malen onrechtmatig geld gepind bij geldautomaten. Het slachtoffer van de diefstal is in totaal ruim €10.000,- kwijtgeraakt door die onrechtmatige transacties. Uit onderzoek bleek dat de eerder in vrijheid gestelde verdachte hierbij betrokken was.

Omdat er dus nieuwe aanwijzingen waren tegen de man, heeft de officier van justitie opnieuw de aanhouding gelast van de 30-jarige verdachte. Ook omdat er inmiddels aanwijzingen waren dat de verdachte zich mogelijk in het hele land schuldig had gemaakt aan dit soort vergrijpen.

Dinsdag kreeg het onderzoeksteam het bericht dat de 30-jarige man, die landelijk gesignaleerd stond in het opsporingssysteem van de politie, was aangehouden in de provincie Gelderland. Inmiddels zit de verdachte weer vast en wordt opnieuw onderzoek naar de gepleegde feiten gedaan.

Laad meer Harderwijk

Geef een reactie

Bekijk ook

Vlissingen – Twee slachtoffers naar ziekenhuis na verkeersongeval, bestuurder aangehouden

Twee inzittenden van een auto zijn dinsdagavond 13 februari gewond geraakt na een aanrijdi…